Квашена капуста з буряком по-грузинські. Чудовий смак, яскравий колір
31 жовтень 2016 10:47
5 295
0
 Капуста з буряком по-грузинськи – це відмінна закуска та запас вітамінів на зиму. Готується вона на основі овочів і простого маринаду. Зазвичай капусту по-грузинськи роблять досить гострою, але кожен може відрегулювати її смак на свій розсуд. Завдяки додаванню буряків закуска виходить не тільки смачною, а ще й яскравою.
Якщо ви її досі не куштували – приготуйте, вона варта того!
Інгредієнти: біла капуста – 6 шт.; буряк – 3 шт.; часник – 2 шт; пекучий перець – 2-3 шт.; сіль – 120-130 г; морква (за бажанням) – 3-4 шт. листя селери – 2 пучка;
Приготування:
Качани капусти (краще вибирати не дуже великі та щильні) розрізати на 8 частин, укласти в тару, перекладаючи скибочками буряків, моркви, часником, крупно нарізаною зеленню і перцем.
Залити холодним розсолом (вода + сіль).
Далі настояти, як при звичайному квашенні капусти.
Через 3-5 днів, коли овочі забарвляться в яскравий малиновий колір, страву можна пробувати. Якщо закуска готова, її можна перекласти у банки і сховати у холодильник. Якщо ви не впевнені, що капуста готова, краще не поспішати і дати ще час промаринуватися.
Смачного!
|
|
|