Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах

Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах


Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах
Пахлава – це кондитерський виріб популярний в арабській, грецькій, вірменській, азербайджанській, турецькій, болгарській та албанській кухнях. Першу пахлаву, як стверджують історики, приготували ще в XV столітті для турецького султана.

Інгредієнти:

1,5 скл. борошна;
60 г вершкового масла;
4 ст. ложки молока;
1 яйце;
0,5 ч. ложки соди;
200 г волоських горіхів;
0,5 скл. цукру;
2 ст. ложки меду;
ванілін, шафран.

Приготування:

До борошна додати цукор, соду та яйце, все перемішати.

Потрібно розігріти молоко і гарячим влити до борошна, ретельно перемішуючи, щоб тісто вийшло крутим.

Витримати 1 год, потім сформувати дуже тонкий шар тіста. На лист, змащений маслом, викласти перший шар тіста, посипавши його подрібненими горіхами та цукром, накрити другим шаром тіста, знову змастити розтопленим маслом. Таким чином зробити кілька шарів.

Пахлаву розрізати на ромби і змазати жовтком, змішаним із шафраном. На кожен шматочок вкласти половинку волоського горіха.

Випікати пахлаву потрібно в духовці протягом 35–40 хв за температури 200 °С.

Найкраще пахлава смакує з міцною кавою або м’ятним чаєм.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: