Готуємо капустяно-рисову запіканку
28 жовтень 2016 14:38
2 724
0
 Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування капустяно-рисової запіканки з м'ясним фаршем.
Якщо у вас немає мультиварки, ви можете приготувати її у духовці.
Інгредієнти: 1 середній качан білокачанної капусти; 1 стакан рису; 500 грам м'ясного фаршу; 1 морква; 2 цибулини; 1 помідор; Спеції: 3 столові ложки сметани; сіль; 3 столові ложки кетчупу; Олія.
Приготування:
Розбираємо білокачанну капусту на листочки, заливаємо їх окропом на 15 хвилин. Листочки стануть м'якими.
Відварюємо рис.
Обсмажуємо на сковорідці цибулю і моркву, додаємо до них нарізаний кубиками помідор. Змішуємо вміст сковорідки з фаршем і рисом. Солимо за смаком, посипаємо спеціями. Можна додати ще сире яйце. Перемішуємо фарш.
Змащуємо маслом чашу мультиварки, викладаємо на її дно капустяне листя, щоб утворилися бортики. Кладемо на листя шар фаршу, поливаємо його соусом з кетчупу і сметани. Можна розбавити соус кип'яченою водою, щоб він не був густим.
Накриваємо фарш капустяним листям. Кладемо на них знову ж шар фаршу, соус і капустяне листя. Якщо готуємо запіканку в духовці, тоді її можна посипати тертим сиром, а якщо в мультиварці, то посипати не потрібно.
Готуємо капустяно-рисову запіканку 40 хвилин у режимі "випічка". Потім залишаємо її 20 хвилин трохи охолонути в чаші. Виймаємо її за допомогою контейнера від пароварки і перекладаємо на блюдо. Поливаємо сметаною.
Смачного!
|
|
|