Маринуємо оселедець у томатному соусі. Швидко та смачно
27 жовтень 2016 18:00
42 410
0
 Просто чудовий рецепт приготування оселедця: смакує і до чарочки, і з картопелькою, і навіть якщо просто на скибочку хліба шматочок покласти.
Рибка виходить дуже ароматною, з приємним томатним смаком і приголомшливо пряним ароматом. Час маринування оселедця в томаті мінімальний, адже вистачає лише доби.
Уважно поставтеся до купівлі самого оселедця. Адже свіжість і якість придбаної риби визначатиме кінцевий смак приготовленої закуски. Найсмачніший оселедець — спійманий взимку, він найжирніший. Така рибина буде великою, з округлими боками, спинка — товста і рівномірно забарвлена.
Інгредієнти:
1 кг свіжоморожених оселедців; 5 цибулин; 80 мл оцту; 200 мл олії; 2 ст. ложки томатної пасти; 1 ч. ложка червоного гострого перцю; 1 ч. ложка духмяного перцю; 1 ст. ложка солі.
Приготування:
Цибулю порізати кільцями. Змішати в каструлі томатну пасту і соняшникову олію. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь.
В гарячий маринад всипати спеції: духмяний горошок, червоний мелений перець та сіль. Ще раз перемішати, щоб розчинилася сіль і залишаємо маринад остигати.
Оселедець розморозити, але не до кінця, щоб легше було його чистити. Розрізати вздовж по спинці, видалити хребет, вибрати кісточки, шкірку залишити, порізати на порційні шматочки.
В керамічну або скляну глибоку посудину на дно викласти шар цибулі, потім шар шматочків оселедця, зверху полити холодним маринадом. Так повторювати, доки не закінчаться всі продукти.
Каструлю краще накрити тарілкою, зверху поставити гніт. Поставити в холодильник на добу.
Смачного!
|
|
|