Як приготувати глінтвейн по-болгарські
26 жовтень 2016 18:00
1 881
0
 Глінтвейн зазвичай готують з червоного вина з додаванням цукру і прянощів, кориці і гвоздики. Іноді в нього додають ром, коньяк, лікери, лимони, але в такій кількості, щоб смак напою не змінився, а просто надавав йому більш приємний аромат.
Поціновувачі глінтвейну стверджують, що його добре пити для профілактики ГРВІ та для відновлення організму після застуди.
Інгредієнти: 1 пляшка столового червоного вина; 200 г меду або цукру; 200 г яблук; 15-20 горошин чорного перцю; 20 г кориці; 10 г гвоздики; 1 лимон.
Приготування:
Суміш з вина, цукру, нарізаних яблук і прянощів підігріти до 80 °C й залишити під кришкою на 10-15 хвилин.
Процідити й розлити по келихах, додавши до кожного скибку лимону та кубики яблук.
Смачного!
|