Готуємо печиво "Твікс" по-домашньому. Багато, смачно та без «хімії»
24 жовтень 2016 09:00
3 875
0
 Час від часу ми чуємо з телевізора пропозицію зробити паузу та скуштувати "Твікс". І треба визнати, що інколи ця пропозиція видається доволі слушною.
Але ми не будемо радити вам бігти у найближчий магазин, а запропонуємо зробити це печиво вдома.
Магазинним ці солодощі не поступаються, при цьому не містять «хімії». Тому ласувати ними досхочу можна навіть малечі!
Інгредієнти:
Для тіста: Борошно пшеничне в/с - 1 склянку. Масло вершкове - 80 г. Цукор - 2 ст. л. Яйця - 2 шт. Сметана (будь-якої жирності) - 2 ст. л. Сіль - 0,2 ч. л.
Для карамелі: Згущене молоко - 1 банка (380 г). Масло вершкове - 15 г.
Для глазурі: Шоколад - 200 г.
Приготування:
Яйця помити, розділити жовток та білок. Борошно просіяти. Додати до нього трохи солі і цукру.
На чисту дошку викласти шматочок замороженого вершкового масла і порубати ножем на маленькі шматочки.
До шматочків масла додати борошно з приправами і знову порубати ножем. Додати два яєчних жовтки і перемішати. Додати 2 ложки сметани, та знову перемішати.
Тісто повинно бути густим і добре ліпитися.
Форму для випікання застелити пергаментним папером, на нього викласти тісто, утрамбувати та прибрати форму в холодильник. Тісто має замерзнути за півгодини.
Випікати тісто до світло-золотистого кольору впродовж 15-20 хвилин за температури 190 °С.
Після цього дістати пісочний бісквіт з форми і дати йому час охолонути.
Банку згущеного молока вилити в каструлю з товстими стінками. Додати шматочок вершкового масла, і поставити каструлю на плиту. Варити постійно помішуючи впродовж 20-30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і набуде світлого карамельного кольору, можна знімати каструлю з вогню.
Рівномірно нанесіть карамель на корж.
Розтопіть шоколад на водяній бані. Коли він повністю розтане, полийте ним корж та розрівняйте поверхню.
Після цього прибираємо «Твікс» в холодильник на 3-5 годин. Після застигання, наріжте печиво невеликими паличками.
Смачного!
|
|
|