Як приготувати смачне домашнє вівсяне печиво
21 жовтень 2016 09:00
6 013
0
 Прийнято вважати, що вівсяне печиво було винайдено у XVII столітті у Шотландії.
У ті часи овес був основною зерновою культурою, більш популярною, ніж пшениця. Готували печиво на відкритому вогні на розпечених каменях. А рецепт був дуже простий. Мелений овес змішували з водою, з тіста ліпили невеликі коржі і випікали. Так само були відомі й інші рецепти, наприклад, з вівса робили бісквіти, а в вівсяне печиво при готуванні додавалася сметана.
Ми також пропонуємо вам спекти вівсяне печиво, але з вівсяних пластівців, з додаванням насіння і сухофруктів.
Інгредієнти:
400 г вівсяних пластівців; 1 яйце; 100 мл сметани; 100 г вершкового масла або спреду; 8 ст. ложок цукру; 0,25 ч. ложки солі; 5 ст. ложок пшеничного борошна; 1 ч. ложка розпушувача для тіста або 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом; 1 ч. ложка кориці; 0,5 ч. ложки меленого сухого імбиру; 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха; подрібнені горішки, курага, родзинки.
Для посипки: мак, кунжутне або соняшникове насіння.
Приготування:
Залити вівсяні пластівці сметаною і дати постояти 1-2 години. До цієї маси додати яйце, цукор, розтоплене вершкове масло. Добре вимішати. Додати розпушувач, борошно, спеції та подрібнені сухофрукти за бажанням. Вимішати ложкою або лопаткою.
Вистелити деко пергаментним папером для випікання. Змоченими у воді або олії руками формувати невеликі кульки завбільшки з волоський горіх, викладати на деко на відстані 2-3 см і легенько приплюснути, щоб сформувалися пляцочки. Посипати маком або іншим улюбленим насінням.
Випікати в духовці до зарум’янення.
Смачного!
|