Готуємо смачний салат з рису, помідорів та шинки
18 жовтень 2016 18:30
3 421
0
 Страви з рису дуже популярні. Все завдяки тому, що рис чудово поєднується з багатьма інгредієнтами – м’ясом, горіхами, овочами, грибами і т. д.
Окрім іншого, ця крупа ще й корисна – в ній містяться вітаміни B, E, PP, а також залізо, кальцій, цинк, магній і фосфор.
«Порадник» вже розповідав, як визначити, який саме вид рису вам потрібен. А тепер давайте навчимося готувати смачний салат з рису і помідорів.
Інгредієнти:
рисова крупа (6 ст. л.); шинка (350 г.); перець солодкий (2 шт.); помідори (4 шт.); твердий сир (200 г.); курячі яйця (6 шт.); майонез (до смаку); часник (2 зубчики).
Приготування:
Заздалегідь варимо рис та курячі яйця.
Пропонуємо цього разу зварити рис у сковорідці. Цей спосіб варіння рису ідеально підходить не тільки для цього, а й для інших салатів. При цьому рис виходить розсипчастим і не злипається, що дуже важливо для салату.
Розігріваємо сковорідку з товстими стінками, висипаємо на неї склянку рису та відразу заливаємо 1.5 склянки окропу. Сковорідку щільно закриваємо кришкою.
Готуємо рівно 12 хвилин. Перші три хвилини на сильному вогні, потім 7 хвилин на середньому і 2 останні хвилини на слабкому.
Вимикаємо плиту, солимо та перемішуємо. Рис для салату готовий.
Овочі миємо, очищуємо від перегородок і насіння.
Яйця нарізуємо кубиками, сир натираємо, перець та помідори ріжемо кубиками, нарізуємо шинку. Все це змішуємо.
Промиваємо рис, пресуємо часник та додаємо це до вже змішаних інгредієнтів. Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Якщо ви готуєте салат заздалегідь, то майонезом краще заправляти не відразу, а перед подачею.
Смачного!
|
|
|