Згадуємо смак дитинства. Готуємо шоколадну ковбаску
12 жовтень 2016 17:30
3 123
0
 Давайте приготуємо шоколадну ковбасу. І не зважайте на трохи дивну назву, страва дуже оригінально виглядає і абсолютно приголомшлива на смак. Безпрограшний варіант в якості десерту!
Рецепт шоколадної ковбаски «Класичний»
Інгредієнти:
Печиво пісочне – 500 г. Масло – 200 г. Цукор – 1 ст. л. Какао – 4 ст. л. Згущене молоко – 1 банка. Волоські горіхи – 100-150 г.
Приготування:
Половину печива ламаємо на дрібні шматочки. Решту – прокручуємо через м’ясорубку або кладемо у пакет і качалкою подрібнюємо його до порошкоподібного стану.
Змішуємо поламане і подрібнене печиво, додаємо розм’якшене вершкове масло, подрібнені волоські горішки, банку згущеного молока і какао.
Все перемішати до густої однорідної маси. Викласти на фольгу або пергаментний папір змащений маслом, загорнути в ковбаску і покласти в морозилку на 2-3 години.
Перед подачею нарізати кільцями.
Рецепт шоколадної ковбаси «Особлива»
Ще один рецепт шоколадної ковбаски, він досить цікавий, але на нього потрібно витратити трохи більше часу. Хоча зусилля того варті.
Інгредієнти:
Печиво пісочне – 500 г. Цукор – 2 склянки. Яйця – 2 шт. Какао – 3 ст. ложки. Масло – 300 г. Шоколадка – 1 шт. Ізюм – 50-100 г. Горіхи -100 г.
Приготування:
Розтираємо цукор з яйцями, додаємо какао.
Розтоплюємо масло у каструльці на плиті, додаємо яйця з цукром і залишаємо не на довго на малому вогні, безперервно помішуючи.
Розламуємо шоколадку на дрібні шматочки і додаємо в каструльку до інших продуктів.
Потім висипаємо поламане печиво, додаємо горіхи і родзинки, залишаємо масу, щоб вона просочилася і охолола.
Далі, викладаємо все на фольгу або харчову плівку, формуємо ковбаску. Ставимо на 2-3 години в холодильник.
Смачного!
|
|
|