Готуємо смачний пиріг з гарбуза та яблук
12 жовтень 2016 12:00
2 885
0
 Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт пирога з гарбуза та яблук.
У гарбузі міститься багато вітамінів і мікроелементів, але не всім подобається його смак. Проте у поєднанні з яблуками і ароматною корицею, він перетворюється просто до невпізнання.
Інгредієнти:
400 г гарбуза; 300 г яблук; 4 яйця; 200 г вершкового масла; 300 г борошна; 1 ч. ложка розпушувача; 200 г цукру; 10 г ванільного цукру; мелена кориця за смаком; 1 ч. ложка цукрової пудри; щіпка солі.
Приготування:
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, натери на крупній тертці або порізати дрібненькими скибочками. Яблуко також очистити від насіння і натерти на крупній тертці, або порізати.
Спосіб подрібнення залежить тільки від ваших уподобань: у скибочках краще відчуватиметься смак плодів, а пиріг із протертими на терку яблуком і гарбузом матиме більш ніжну однорідну консистенцію.
Якщо у вас дуже соковиті гарбуз і яблука, і після терки вийшла занадто рідка начинка, то зайвий сік краще віджати, щоби пиріг не залишився всередині не пропеченим і мокрим.
Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром. Додайте яйця і перемішайте. Потім додайте яблуко та гарбуз і знову перемішайте. У просіяне борошно додайте сіль, розпушувач, корицю, перемішайте, всипте у миску з іншими інгредієнтами і акуратно замісить тісто.
Викладіть тісто у змащену маслом і присипану борошном форму. Бажано брати невисоку пласку форму, щоб пиріг гарненько пропікся і не залишився вологим всередині.
Випікайте пиріг із гарбуза і яблук у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 40 хвилин до золотистого кольору. Готовність пирога можна перевірити, проткнувши його дерев'яною паличкою. Якщо вона суха, значить, пиріг готовий.
Пиріг можна прикрасити цукровою подрою.
Смачного!
|
|
|