Смакота нашвидкоруч. Вісім рецептів гарячих бутербродів
04 жовтень 2016 12:48
6 609
0
 Якщо хочеться швидко та смачно перекусити вам, звісно, допоможуть гарячі бутерброди.
Першим бутербродом вважається намащений маслом хліб. Потихеньку до нього додавалися різні начинки. Наразі кожна країна має свої правила і особливості приготування цієї страви.
Сьогодні ми вийдемо за скромні рамки типового приготування бутербродів то типу «ковбаса-сир» і розповімо вам про вісім варіантів приготування гарячих смаколиків.
1. Гарячі бутерброди з тертою картоплею
Інгредієнти: 4 картоплини, 400 г хліба чи батона, 1 ст. ложка олії, сіль, перець.
Приготування: Натерти сиру картоплю на тертці, посолити, поперчити за смаком. Хліб чи батон порізати, зверху рівномірно викласти картоплю. Картопляною стороною обережно викласти бутерброди на розігріту з олією сковорідку, смажити до золотистого кольору. Перевертати хліб не потрібно – смажити лише з одного боку.
2. Гарячі бутерброди з яйцем і сосисками
Інгредієнти: 1 яйце, 1 ст. ложка майонезу, 1 ч. ложка томатної пасти, 200 г сосисок, 200 г твердого сиру, 400 г хліба, 50 г вершкового масла, сіль, зелень.
Приготування: Яйце збити з майонезом і томатною пастою. Сосиски дрібно порізати. Сир потерти на тертці. Додати зелень, спеції. Все змішати, викласти на шматки хліба, а їх — на змащене маслом деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5-10 хвилин.
3. Гарячі бутерброди з картопляним пюре і сиром
Інгредієнти: Для начинки №1: 200 г картопляного пюре, 1 яйце, 2 ст. ложки майонезу, зелена цибуля. Для начинки №2: 100 г твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 0,5 ч. ложки чорного перцю, кріп.
Приготування: Змішати окремо інгредієнти обох начинок. Змастити хліб першою начинкою, зверху – другою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
4. Гарячі бутерброди з грибами та сиром
Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г свіжих печериць, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 0,5 скл. сметани, 1 помідор, 2 ст. ложки тертого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.
Приготування: Гриби дрібно порізати, обсмажити на маслі. Додати борошно, сметану, сіль, перець і тушкувати, постійно помішуючи доти, доки соус загусне. Хліб намастити маслом, викласти грибний соус, далі — порізані кружальцями помідори і кільця цибулі. Зверху все посипати сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
5. Гарячі бутерброди з курячим філе і сиром
Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г відвареного курячого філе, 200 г твердого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль, перець.
Приготування: Хліб намастити маслом. Викласти порізане пластинками куряче філе, посолити, поперчити, посипати тертим сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
6. Гарячі бутерброди з шинкою, бочком і сиром
Інгредієнти: 10 шматків хліба, 200 г печеного бочка, 200 г шинки, 200 г твердого сиру, 3 помідори, 2 яйця, 5 ст. ложок молока, сіль, перець.
Приготування: Шинку і бочок порізати тонкими пластинками і злегка підсмажити на сковорідці. Сир і помідори теж порізати тоненькими пластинами. На шматок хліба викласти по пластинці бочку, шинки, помідора і сиру. Накрити другим шматком хліба. Яйця збити з молоком, сіллю і перцем. Бутерброд вмочити у яйце з обох боків та обсмажити на розігрітій з олією сковорідці. Смажити до золотистого кольору з обох боків, перевертати обережно.
7. Гарячі бутерброди з плавленим сиром і часником
Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 плавлених сирки, 4 зубки часника, 2 ст. ложки майонезу чи сметани, сіль, перець, зелень.
Приготування: Батон трішки обсмажити з одного боку на олії. Сир потерти на тертці, змішати з потовченим часником, подрібненою зеленню, майонезом, сіллю і перцем. Намастити начинкою обсмажений бік батона і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
8. Гарячі бутерброди з фаршем і сиром
Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 яйця, 1 ст. ложка борошна, 300 г будь-якого фаршу, 200 г твердого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.
Приготування: Яйця збити з молоком, вмочити в цю суміш батон і просмажити з обох боків. Фарш посолити, поперчити, викласти на скибки батона. Цибулю порізати півкільцями, викласти на фарш, зверху посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Смачного!
|
|
|