Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Заливний яблучний пиріг

Заливний яблучний пиріг


Заливний яблучний пиріг
Коли осінньої пори звідусіль пахне яблуками, набридають традиційні млинці та шарлотки. Хочеться чогось новенького і оригінального. Рецепт заливного пирога розкриває смак яблук зовсім з іншого боку, бо начинка у ньому запікається в яєчно-сметанному кремі.

Інгредієнти пирога з яблуками

6 середніх яблук
200 г масла або маргарину
0,5 склянки кефіру або кислого молока
0,5 чайної ложки соди
3 яйця
5 ст. ложок сметани
2,5-3 склянки борошна
дрібка солі
0,5 склянки цукру (можна більше)
1 ст. ложка манної крупи
цукрова пудра для посипання
ванілін, кориця на смак.

Як приготувати яблучний пиріг заливний


Соду та сіль всипати в кефір, перемішати і дати постояти 5-10 хвилин.
Розм’якшене масло перетерти з борошном у крихту, додати кефір, вимісити еластичне тісто. При потребі досипати борошна, але не перестарайтеся, щоб не було надто «забитим».
Тісто поставити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
Яблука порізати дрібними шматочками, посипати манкою, корицею перемішати.
Яйця збити з цукром, ваніліном та сметаною, збити до однорідності.
Дістати з холодильника тісто, розкачати на пергаментному папері і перекласти на деко, зробити бортики.
На пласт тіста рівномірно висипати яблука, залити сметанно-яєчною сумішшю.
Поставити пиріг у розігріту до 190 градусів духовку, випікати до зарум’янення бортиків тіста. Якщо начинка залишається рідкуватою, залишити пиріг в духовці до вистигання.
Дістати пиріг з духовки. Якщо гарячий, остудити. Посипати цукровою пудрою.

Сподобався пиріжок? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом яблучного заливного пирога з друзями у соцмережах.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: