Заливний яблучний пиріг
03 жовтень 2016 13:36
4 725
0
 Коли осінньої пори звідусіль пахне яблуками, набридають традиційні млинці та шарлотки. Хочеться чогось новенького і оригінального. Рецепт заливного пирога розкриває смак яблук зовсім з іншого боку, бо начинка у ньому запікається в яєчно-сметанному кремі.
Інгредієнти пирога з яблуками
6 середніх яблук 200 г масла або маргарину 0,5 склянки кефіру або кислого молока 0,5 чайної ложки соди 3 яйця 5 ст. ложок сметани 2,5-3 склянки борошна дрібка солі 0,5 склянки цукру (можна більше) 1 ст. ложка манної крупи цукрова пудра для посипання ванілін, кориця на смак.
Як приготувати яблучний пиріг заливний
Соду та сіль всипати в кефір, перемішати і дати постояти 5-10 хвилин. Розм’якшене масло перетерти з борошном у крихту, додати кефір, вимісити еластичне тісто. При потребі досипати борошна, але не перестарайтеся, щоб не було надто «забитим». Тісто поставити у холодильник мінімум на 30 хвилин. Яблука порізати дрібними шматочками, посипати манкою, корицею перемішати. Яйця збити з цукром, ваніліном та сметаною, збити до однорідності. Дістати з холодильника тісто, розкачати на пергаментному папері і перекласти на деко, зробити бортики. На пласт тіста рівномірно висипати яблука, залити сметанно-яєчною сумішшю. Поставити пиріг у розігріту до 190 градусів духовку, випікати до зарум’янення бортиків тіста. Якщо начинка залишається рідкуватою, залишити пиріг в духовці до вистигання. Дістати пиріг з духовки. Якщо гарячий, остудити. Посипати цукровою пудрою.
Сподобався пиріжок? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом яблучного заливного пирога з друзями у соцмережах.
|