Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо смачний глазурований сирок в домашніх умовах

Готуємо смачний глазурований сирок в домашніх умовах


Готуємо смачний глазурований сирок в домашніх умовах
Всім відомий такий магазинний продукт, як глазуровані сирки. Але чи знали ви, що їх можна приготувати в домашніх умовах? Тим паче, що домашні глазуровані сирки набагато корисніші за магазинні, вони мають ніжний і м’який смак. А головне — ви точно знаєте, з чого вони зроблені і можете не хвилюватися за здоров’я своїх малюків.



Інгредієнти для сиркової маси:
400 г сиру (будь-якої жирності),
4-5 ст. ложок цукрової пудри,
2 ст. л. вершків,
1 ст. л. вершкового масла.

Інгредієнти для глазурі:
1 ст . л. какао – порошку,
3 ст. л. цукру,
3 ст. л. сметани (будь-якої жирності),
1 ч. л. вершкового масла.

Приготування:
Насамперед перетерти сир через сито – це робить його однорідним і надає легкість. М’яке вершкове масло кімнатної температури порізати маленькими шматочками. Потім покласти в миску масло, сир, цукрову пудру і ретельно перемішати. Маса не повинна бути занадто рідкою або розсипчастою. В залежності від консистенції можна додати більше сиру або вершків (рідка маса – додати сир, розсипчаста – вершки).

Перемішати до утворення однорідної маси. Зліпити з отриманої маси брусочки або кульки. Поставити сирну масу в морозилку на 15 хвилин і простежити, щоб вона не заморозилась – інакше сирки втратять смак. Поки сир охолоджується, зготувати глазур.

Для цього змішати в каструлі необхідні компоненти: какао-порошок, цукор і сметану. На слабкому вогні чекати, поки маса закипить і варити ще протягом 5 хв. В кінці додати вершкове масло і перемішати глазур. Дати глазурі час охолонути. Можна поставити її на 15 хвилин в холодильник.

Дістати сирні брусочки з морозилки і акуратно опускати їх в остиглий шоколад. Викласти сирки на пергаментний папір або фольгу і знову поставити в холодильник. Зачекати, коли шоколад застигне і можна подавати до столу.

Декілька порад:

— Замість глазурі ви можете використовувати плитку шоколаду, розтоплену на водяній бані з додаванням вершкового масла.

— В сирну масу можна додати ванілін, какао, горішки, кокосову стружку.

— Можна робити глазуровані сирки з наповнювачем: вареним згущеним молоком, вишнею. Для цього потрібно розкачати сирну масу на корж, покласти начинку і акуратно загорнути сир в брусочок.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: