Чим фарширувати яйця. Дев’ять оригінальних рецептів
19 вересень 2016 13:40
9 853
0
 Пропонуємо вашій увазі дев’ять найбільш вдалих, на нашу думку, варіантів фарширування яєць.
Приготувавши яйця за запропонованими рецептами, ви по-новому відкриєте смак цієї страви і, звісно, полюбите її ще більше, адже кожен обов’язково знайде для себе щось улюблене й особливо смачне.
Перш ніж приступити безпосередньо до фарширування, потрібно правильно зварити яйця, щоб їх можна було легко очистити і отримати гарні, не пошкоджені білкові «формочки». Для цього потрібно зварити яйця вкруту, на сильному вогні, не накриваючи кришкою, 8-10 хвилин. Рекомендовано при варінні у воду додати дрібку соди, а після готовності залити їх в холодною водою на хвилин 5 – так вони легше чиститимуться.
1. Яйця, фаршировані печерицями «Мухоморчики»
Інгредієнти: 5 яєць, 5 помідорів, 300 г печериць, 3 цибулини, 3 ст. ложки олії, майонез, зелень, перець, сіль до смаку.
Приготування: Яйця відварити, очистити, зрізати верхівочки, вийняти жовтки. Гриби помити, почистити, порізати дрібно шматочками і смажити на вершковому маслі приблизно 10 хвилин. Розім’яті жовтки змішати з печерицями. Білки наповнити фаршем, зверху на кожну половинку яйця покласти половинку помідора розрізом вниз. Сірником або зубочисткою поставити майонезом на помідорах крапочки, щоб вийшли мухомори. Подавати яйця на тарілці з зеленню.
2. Яйця, фаршировані твердим сиром з часником
Інгредієнти: 8 яєць, 100 г твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 3 зубки часнику, пучок петрушки, перець, сіль – за смаком.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Розтерти жовтки, петрушку дрібно порізати, а сир натерти на дрібній тертці. З’єднати ці інгредієнти, заправити майонезом. Поперчити і посолити начинку. Нафарширувати яйця.
3. Яйця, фаршировані оселедцем
Інгредієнти: 10 яєць, 100 г філе оселедця, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, 3 ст. ложки майонезу, петрушка.
Приготування:Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, подрібнити. Філе оселедця і цибулю дрібно порізати і з’єднати з жовтками. Додати майонез і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішати. Яйця нафарширувати, прикрасити гілочками петрушки.
4. Яйця, фаршировані крабовими паличками
Інгредієнти: 10 яєць, 10 крабових паличок, 3 ст. ложки майонезу, петрушка.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, розім’яти виделкою. Крабові палички натерти на дрібній тертці, з’єднати з жовтками, майонезом. Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою, за бажанням — червоною ікрою.
5. Яйця, фаршировані шпротами і сиром
Інгредієнти: 10 яєць, 150 г шпротів, 100 г твердого сиру, кріп, сіль, перець – за смаком.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти і розім’яти виделкою. Зі шпротів (якщо це консерви) злити рідину, видалити хвостики, розім’яти виделкою. Сир натерти на середній тертці, змішати з жовтками і шпротами. Кріп дрібно порізати, додати до фаршу. Посолити, поперчити. Якщо фарш вийшов надто сухий, можна додати трішки олії, яку злили. Нафарширувати сумішшю яйця.
6. Яйця, фаршировані шинкою, сиром та зеленою цибулею
Інгредієнти: 6 яєць, 100 г шинки, 2 ст. ложки тертого твердого сиру, 1 ст. ложка майонезу, пучок зеленої цибулі, сіль, перець – за смаком, петрушка – для прикраси.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати половинками. Жовтки вийняти, додати до них майонез, сіль, перець і розтерти виделкою. Шинку і зелену цибулю дрібно порізати, змішати з жовтками і сиром. Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою.
7. Яйця, фаршировані зеленим горошком і кальмарами
Інгредієнти: 5 яєць, 100 г кальмарів, 70 г зеленого консервованого горошку, 1 цибулина, 2 ст. ложки майонезу, півпучка кропу і петрушки.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Кальмари відварити, дрібно порізати. Цибулю і зелень також дрібно порізати. Додати майонез, сіль, перець, все змішати. Нафарширувати сумішшю яйця.
8. Яйця, фаршировані рисом, кукурудзою і креветками
Інгредієнти: 5 яєць, 100 г консервованої кукурудзи, 150 г чищених креветок, 50 г відвареного рису, 1 цибулина, 2 ст. ложки майонезу, півпучка петрушки, сіль, перець – за смаком.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Креветки, цибулю і петрушку дрібно порізати. Все, разом з відвареним рисом, перемішати. Увага: жовтки до цього рецепту не додаються. Суміш посолити, поперчити, додати майонез, вимішати. Нафарширувати яйця.
9. Яйця, фаршировані печінкою
Інгредієнти: 7 яєць, 300 г яловичої або курячої печінки, 1 цибулина, 1/3 ч. ложки гірчиці, зелень.
Приготування: Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Печінку помити, порізати шматочками, підсмажити на олії. Цибулю дрібно порізати і просмажити з печінкою. Готову печінку пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері, змішати з розім’ятими виделкою жовтками. Додати гірчицю і майонез. Нафарширувати яйця.
Смачного!
|