Консервуємо на зиму гострий «Тещин язик»
09 вересень 2016 13:46
3 577
0
 Свою назву закуска отримала завдяки гострому смаку. Тож, любителі гострого, не ловіть гав, бо баклажанно-помідорний сезон скоро закінчиться.
Інгредієнти: 4 кілограми баклажанів; 10 великих помідорів; 10 солодких перців великого розміру; 5 середніх головок часнику; пекучий перець – за смаком; 1 склянка цукру; 2 столові ложки солі (в маринад) + сіль для баклажанів; 150 мілілітрів оцту; 1 склянка соняшникової олії.
Приготування:
Від помитих баклажанів відрізати плодоніжку і порізати їх кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посолити (близько 2 столових ложок солі) і почекати, поки витече сік. Тоді його злити, а самі баклажани промити чистою водою, щоб видалити гіркоту.
Помідори ошпарити і зняти з них шкірку.
Тепер помідори і перець і часник перекручуємо на м’ясорубку. Додати до них сіль, цукор, оцет та олію і цим маринадом залити баклажани.
Тушкувати суміш півгодини, після чого викладати у стерильні півлітрові або літрові банки і закрутити.
Винести у прохолодне місце.
Смачного!
|