Смачний та ситний сніданок. Готуємо шакшуку
08 вересень 2016 13:08
4 154
0
 Шакшука – страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ. Шакшука це щось значно більше, ніж яєчня з помідорами – це цілий пласт ізраїльської кухні, який має безліч варіацій.
Ця страва родом з Тунісу, але так сильно вжилася в єврейську культуру, що ходять легенди про те, що придумали її ізраїльські військові.
Варіантів приготування шакшуки, як неважко здогадатися, тисячі... Найпростіший, базовий набір – це томати, цибуля, гострий перець і спеції. Але готувати можна і з іншими овочами – наприклад, солодким перцем, кабачком.
Інгредієнти на 1 порцію: 1 невелика цибулина; 1/2 середнього солодкого перцю; 1 маленький гострий перчик; 2 зубчики часнику; 1/2 ч.л. меленої зіри; 200 г томатів у власному соку; сіль і цукор за смаком; 1 ч.л. білого винного або яблучного оцту; 3 яйця.
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю. Перець нарізаємо соломкою. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Додаємо дрібно нарубані гострий перець і часник, а також зіру. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком. Тушкуємо без кришки близько 5 хвилин. Додаємо оцет, а також сіль і цукор за смаком.
Вбиваємо в сковороду яйця.
Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопиться – це займе 10-15 хвилин. Як варіант, можна відправити сковороду в розігріту до 200 градусів духовку.
Подаємо з хлібом, лавашем або питою.
Смачного!
|
|
|