Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Консервуємо на зиму помідори в желатині

Консервуємо на зиму помідори в желатині


Консервуємо на зиму помідори в желатині
Зазвичай помідори маринують тільки цілими - інакше вони розповзаються по всій банці, тому пошкоджені, побиті, підгнилі і навіть занадто великі томати не годяться для заготівлі на зиму.

Помідори в желатині на зиму - рецепт, що дозволяє використовувати будь-які помідори. Желатин скріплює водянисту структуру томата, завдяки чому ті залишаються міцними, навіть якщо вони порізані.

Інгредієнти:
Помідори - 700 грамів.
Ріпчаста цибуля - половина головки.
Часник - 2 зубчики.
Лавровий лист - 2 штуки.
Перець (горошок) - 5 штук.
Оцет столовий - 1 чайна ложка.
Цукор - 2 столові ложки.
Сіль - 1 столова ложка.
Желатин - 1 столова ложка.

Приготування:

Помідори необхідно промити, очистити від плодоніжок. Після цього розрізати на чотири чакстини та видали (якщо вони є ) всі погані ділянки.

Укладання помідорів у банку - вкрай відповідальний процес. Спочатку укладаємо на дно часник і кільця цибулі, потім - помідори, приблизно до половини банки. Зверху посипаємо їх желатином і знову укладаємо помідори.

Приготування розсолу. Зважаючи на специфіку рецепта, заздалегідь заливати овочі окропом не треба. Ставимо кип'ятити воду, потім додаємо в неї сіль і цукор. Як тільки розсіл закипить - заливаємо його в банку, додавши перець і лавровий лист.

Банку з томатами необхідно пастеризувати впродовж п'ятнадцяти хвилин на водяній бані. Лише після цього туди додається оцет, а банка закатується стерилізованою металевою кришкою.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: