Консервуємо на зиму помідори в желатині
07 вересень 2016 12:56
2 531
0
 Зазвичай помідори маринують тільки цілими - інакше вони розповзаються по всій банці, тому пошкоджені, побиті, підгнилі і навіть занадто великі томати не годяться для заготівлі на зиму.
Помідори в желатині на зиму - рецепт, що дозволяє використовувати будь-які помідори. Желатин скріплює водянисту структуру томата, завдяки чому ті залишаються міцними, навіть якщо вони порізані.
Інгредієнти: Помідори - 700 грамів. Ріпчаста цибуля - половина головки. Часник - 2 зубчики. Лавровий лист - 2 штуки. Перець (горошок) - 5 штук. Оцет столовий - 1 чайна ложка. Цукор - 2 столові ложки. Сіль - 1 столова ложка. Желатин - 1 столова ложка.
Приготування:
Помідори необхідно промити, очистити від плодоніжок. Після цього розрізати на чотири чакстини та видали (якщо вони є ) всі погані ділянки.
Укладання помідорів у банку - вкрай відповідальний процес. Спочатку укладаємо на дно часник і кільця цибулі, потім - помідори, приблизно до половини банки. Зверху посипаємо їх желатином і знову укладаємо помідори.
Приготування розсолу. Зважаючи на специфіку рецепта, заздалегідь заливати овочі окропом не треба. Ставимо кип'ятити воду, потім додаємо в неї сіль і цукор. Як тільки розсіл закипить - заливаємо його в банку, додавши перець і лавровий лист.
Банку з томатами необхідно пастеризувати впродовж п'ятнадцяти хвилин на водяній бані. Лише після цього туди додається оцет, а банка закатується стерилізованою металевою кришкою.
Смачного!
|
|
|