Варення зі шкірок кавуна нагадає взимку про сонячне літо
05 вересень 2016 14:05
4 082
0
 Купуєте кавун, з’їдаєте, а шкірку викидаєте? Даремно! Адже з неї можна приготувати смачне, духмяне варення, насичене ароматом кавуна. Воно чудово підходить до сніданку. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
Інгредієнти: 1 кг шкірок з кавуна; 800 г цукру;
Приготування:
Кавун порізати скибками, соковиту м’якоть з’їсти, а шкірки покласти у посудину. Зрізати зелену шкірку і нарізати шматочками шириною приблизно у 1 сантиметр.
Засипати цукром, перемішати і лишити на 8 годин. Шкірки мають пустити сік, а цукор розтанути.
Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, збавити вогонь на мінімум і кип’ятити ще 2 години. Постійно помішувати.
За цей час варення в кілька раз зменшиться в об’ємі. Якщо його варити довше зазначеного часу, воно буде більш густим.
Готове варення розлити у банки і закатати.
|