Консервуємо на зиму. Помідори у власному соку
02 вересень 2016 18:00
3 659
0
 Пропонуємо вашій увазі рецепт консервованих помідорів, у якому не використовується оцет, а виключно натуральні складники.
Завдяки цьому такі консервовані помідорчики не зашкодять навіть дітям.
Інгредієнти: 3 кг помідорів з великою кількістю соку; 2 кг помідорів зі щільною м’якоттю, однакової величини; 2 ст. ложки кам’яної солі (не йодованої!); 2 ст. ложки цукру.
Приготування: 2 кг твердих, щільних помідорів без пошкоджень ретельно вимити та просушити.
Ножем зробити надрізи біля плодоніжок. Далі викласти їх у каструлю і залити окропом, щоб помідори повністю були покриті водою. 20 хвилин помідори повинні прогріватися. Якщо ви робите меншу кількість заготовки, якщо вода за 20 хвилин істотно охолола, залити їх ще раз знову окропом, хвилин на 5-8. Дуже важливо, щоб помідори повинні бути гарячими, інакше банки вибухають.
Соковиті помідори ранніх сортів перебрати, помити під проточною водою, вирізати плодоніжки, після чого перекрутити на м’ясорубці або змолоти у блендері. Помідорову масу перелити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Додати сіль і цукор.
Банки вимити, простерилізувати в духовці.
Викладати в сухі гарячі банки гарячі помідори, відразу ж заливати киплячим томатним соком.
Закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкрити грубою щільною тканиною до повного охолодження.
Смачного!
|