Готуємо "сонячне" верення з дині, лимонів та бананів
22 серпень 2016 19:00
2 858
1
 Варення з дині чудово поєднується з різними компонентами, наприклад, яблуками, грушами, бананами, виноградом. Смак виходить ніжним, а зовнішній вигляд – гарним і "сонячним".
Інгредієнти: 1 кг дині; 2 банани; 2 лимони; 600 г цукру.
Варення з дині, приготоване без будь-яких додаткових компонентів, має специфічний запах, який подобається не всім. Тому ми пропонуємо зробити варення з дині із додаванням банана і лимона. Завдяки лимону варення набуває приємного аромату і кислинки, а банан дозволить отримати більш ніжну консистенцію.
Добре уварене і густе вареннячудово підійде не тільки для приємного зимового чаювання, але і в якості прикраси для тортів, начинок для пиріжків і млинців та інших десертів.
Приготування:
Диню очисти від шкірки і насіння та порізати на невеличкі кубики. Засипати диню цукром і залишити на 10 годин.
Вичавити сік з одного лимона і додати його до дині. Покласти миску на вогонь, довести до кипіння і готувати варення на повільному вогні приблизно 30 хвилин, знімаючи піну.
Другий лимон нарізати тонкими скибочками разом зі шкіркою. Банани необхідно очисти від шкірки і порізати невеликими шматочками.
Додати банан і лимон у варення з дині, перемішати його та продовжувати варити, поки маса не загусне.
Готове варення з дині розкладіть у підготовлені стерильні банка та закатайте. Банки накрити ковдрою та дати їм охолонути, а потім прибрати у прохолодне місце для зберігання.
Смачного!
|