Простий французький цибулевий пиріг
13 серпень 2016 12:27
4 429
0
 Одна із найпростіших і найулюбленіших страв французької кухні, яку з легкістю може приготувати навіть не досвідчена українська господиня. Несолодкий пиріг на основі з пісочного тіста – надзвичайно смачний, ароматний і калорійний. Але ж не обов’язково одразу з’їдати весь. Із супом, чашкою кави чи навіть як самостійна страва, він смакує як гарячим, так і холодним, наступного дня.
Інгредієнти для цибулевого пирога
Для тіста: 100 г масла чи маргарину 100 г сметани 1 ч. ложка розпушувача дрібка солі, борошно Для начинки: 6-7 середніх цибулин олія, вершкове масло для смаження Сіль, спеції Для заливки: 100 мл сметани 2 курячих яйця 100 г твердого сиру
Як приготувати французький цибулевий пиріг
З розм’якшеного масла (маргарину), сметани, розпушувача, солі та борошна (для досягнення густої консистенції) замісити досить круте тісто, щоб відлипало від рук. Розкатати тісто качалкою, викласти у форму, розрівняти, зробити бортики. Разом із формою поставити в холод на 30-40 хвилин. Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати півкільцями та обсмажити на пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Вкінці додати ложку вершкового масла, розтопити, посолити, поперчити, перемішати і вимкнути вогонь. Викласти цибулю на охолоджений корж. Приготувати заливку. Яйця збити виделкою, додати сметану, посолити. Вилити масу на цибулю. Розігріти духовку до 200 градусів, поставити пиріг. Через 10 хв. температуру знизити до 180. Сир натерти на крупній тертці. Коли заливка трішки загусне, вийняти пиріг, рівномірно посипати тертим сиром і повернути назад у духовку. Випікати, доки сир не набуде золотистого кольору. Готовий цибулевий пиріг дістати з духовки, порізати на порційні шматки.
|