Консервуємо овочеву заправку для борщу на зиму
12 серпень 2016 18:00
3 703
0
 Пропонуємо вашій увазі рецепт заправки для борщу, у якій, на нашу думку, найбільш вдало підібрані інгредієнти.
Так, ми розуміємо, що справжній борщ повинен готуватися виключно зі свіжих продуктів. Але бувають моменти, коли на приготування за повним циклом вже немає ані сил, ані часу.
Тому пропонуємо витратити кілька годин відпустки та зробити заправку для борщів.
Інгредієнти: 3 кг капусти; 2 кг червоних столових буряків; 1 кг помідорів; 0,5 кг цибулі; 0,5 кг моркви; 3 ст. ложки солі; 2 ст. ложки цукру; 1 скл. олії; спеції до смаку. Приготування:
Усі овочі ретельно помити і почистити.
Капусту нашаткувати, буряки та моркву потерти на грубій тертці. Помідори змолоти у блендері на пюре або пропустити через м’ясорубку. Цибулю дрібно посікти та підсмажити в невеликій кількості олії до прозорості.
Усі подрібнені овочі скласти у простору каструлю, додати сіль, цукор, спеції, олію, перемішати і залишити на 1,5 години, щоб пустили сік.
Перемішати усю овочеву масу та поставити на середній вогонь. Після закипання зменшити вогонь та варити 40 хвилин, час від часу помішуючи.
Тим часом ретельно вимити та простерилізувати (наприклад, висушити в негарячій духовці) 0,5-літрові банки – приблизно 10 штук.
Готову борщову заправку киплячою розкладати в теплі банки, одразу ж закручувати бляшаними кришками. Перевернути догори дном та вкрити щільною тканиною. Так витримати до повного охолодження банок.
Як варити борщ із консервованої овочевої заправки.
У підсолений м’ясний бульйон (3-4 літри) додати 4-5 порізаних картоплин. Коли картопля буде майже готова, викласти в каструлю усю борщову заправку (0,5 л), перемішати, скуштувати додати сіль, цукор до смаку та варити борщ до готовності. За 5 хвилин до завершення, покласти перемелене сало з потовченим часником, спеції та зелень. Вимкнути вогонь і дати борщу «відпочити» 15 хв., щоб усі аромати змішалися. Подавати зі сметаною та пампушками.
|
|
|