Як приготувати смачні "нагетси" власноруч
12 серпень 2016 13:38
4 145
0
 "Нагетси" добре відомі частим відвідувачам закладів фаст-фуду. Вони подобаються всім, навіть тим дорослим і дітям, які не люблять біле сухувате філе курячої грудки.
Сімейство "Нагетс" нескінченно різноманітно: класичні курячі, легкі рибні, ніжні – з індички, вегетаріанські – з овочами, і навіть шоколадні – для ласунів.
"Нагетси" прості в приготуванні, і при цьому дуже смачні – з'їси один, а рука вже тягнеться за наступним. Не сама здорова їжа, але ви можете завжди можете замість обжарювання запекти їх у духовці.
Пропонуємо три варіанти приготування: в сирній і кукурудзяній паніровці та гірчично-медовій заправці.
"Нагетси" у золотистій кукурудзяній паніровці
Інгредієнти: курячі грудки (половинки, без шкірочки і кісток) (3 шт.); яйце (1 шт.); вода; кукурудзяна крупа (дрібненька) (1 скл.); солодка паприка (1 ч. л.); сіль, мелений чорний перець за смаком; олія для смаження;
Приготування: У тарілці змішуємо кукурудзяну крупу і прянощі. Куряче філе нарізаємо шматочками і опускаємо спершу в яйце, тоді - у паніровку і обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки. Подаємо нагетси з соусом.
"Нагетси" у пармезані з травами
Інгредієнти: курячі грудки (2 шт.); панірувальні сухарі (1/2 скл.); пармезан (або інший гострий сир) натертий (1/4 скл.); сіль (1/4 ч. л.); базилік сушений (1/2 ч. л.); чебрець сушений (1/2 ч. л.); вершкове масло (1/4 скл.);
Приготування: У пластиковий пакет засипаємо панірувальні сухарі, сир, сіль, базилік і чебрець і гарненько струшуємо. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками, опускаємо у розтоплене вершкове масло, а тоді - у панірувальну суміш. Викладаємо нагетси на замазане маслом деко і запікаємо 20 хв. при 180 градусах.
"Нагетси" у гірчично-медовій заправці
Інгредієнти: курячі грудки (0,5 кг); майонез (1/4 скл.); гірчиця (1/4 скл.); мед (2 ст. л.); сіль (1/4 ч. л.); кукурудзяні пластівці (несолодкі) (півтори склянки).
Приготування: Змішуємо майонез, гірчицю, мед і сіль. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в соус - перемішуємо, щоб шаточки м'яса промаринувалися у заправці рівномірно. Тоді шматочок за шматочком обкачуємо у подрібнених пластівцях і запікаємо при температурі 200 градусів орієнтовно 15 хв.
Смачного!
|