Консервований «Чорнослив у шоколаді»
10 серпень 2016 10:58
3 281
1
 Якщо ви – шанувальник однойменних цукерок, то цей оригінальний рецепт сливового варення з додованням какао посяде чільне місце у вашому записнику. Усього доба настоювання та година кип’ятіння – і взимку чорнослив у шоколаді тішитиме вас не після походу до супермаркету, а після відвідин хатньої комори. Корисно, смачно і дешево!
Інгредієнти для сливового варення
4 кг сливок (таких, щоб легко відділялися кісточки) 2 кг цукру 80 г ванільного цукру 100 г какао-порошку.
Як приготувати варення «Чорнослив у шоколаді»
Сливки промити, повідривати хвостики, видалити кісточки. Засипати половиною порції цукру (1 кг), перемішати і поставити у прохолодне місце на добу. Через 24 години додати решту цукру, какао і ванільний цукор. Перемішати, щоб цукор і какао розподілилися по сливках рівномірно і поставити на вогонь. Після закипання уварювати варення на повільному вогні 40-60 хвилин. Готове варення гарячим розлити в стерильні банки і закупорити. Готове варення чудово підходить для приготування відкритих пирогів, тортів та тістечок. Але найкраще смакує як самостійний десерт, особливо з горішками. Порада : замість какао можна розчинити у гарячому варенні 100-грамову плитку чорного шоколаду.
|