Буряковий салат з болгарським перцем
09 серпень 2016 10:14
10 568
0
 Простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників. Взимку смакуватиме як до картопляного пюре з котлеткою, так і слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.
Інгредієнти для салату
3 кг червоних столових буряків 1 кг солодкого болгарського перцю 3 великі цибулини Маринад: 1 скл. води 1 скл. олії 1 скл. цукру 1 ст. ложка солі 2/3 скл. оцту (9%).
Як приготувати салат з буряка та болгарського перцю
Буряки зварити або спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці. Цибулю порізати кубиками, перець – тоненькою соломкою. Усі складники для маринаду з’єднати в каструльці і довести до кипіння. У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв. Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв. Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки і одразу ж закатати бляшаними кришками. Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.
|