Мариновані кабачки з кетчупом «Чилі» на зиму
01 серпень 2016 15:04
4 232
0
 Гостренька кабачкова закуска, приготування якої не забере багато часу та коштів, зате взимку смакуватиме на мільйон! Неодмінно випробуйте цей рецепт – таких маринованих кабачків ви точно ще не куштували.
Інгредієнти для консервованих кабачків
2 кг кабачків 1 л води 250 мл кетчупу чилі 1,5 скл. цукру 2,5 ст. л. солі 200 мл оцту (9%) суцвіття кропу чорний перець горошком часник лавровий лист.
Як приготувати кабачки з кетчупом чилі на зиму
Кабачки порізати кружечками або брусочками. Якщо овочі не дуже молоді, зняти шкірку та видалити насіння. Банки ретельно вимити та висушити в негарячій духовці. На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку, зубчику часнику, кілька горошин перцю та кріп. Щільно викласти підготовлені кабачки в банки і залити окропом. Накрити банки кришками і дати кабачкам пропаритися протягом 10-15 хв. 3а той час приготувати маринад. Відміряти потрібну кількість води, поставити на вогонь. Коли почне закипати, додати сіль, цукор, кетчуп та оцет. Довести до кипіння. З усіх банок злити воду та одразу ж залити киплячим маринадом по вінця. Закатати кришки, перевернути банки догори дном та щільно вкутати теплою тканиною. Залишити до повного вистигання.
|