Готуємо смачну шарлотку з вишнями
05 липень 2016 13:47
3 452
0
 Рецепт простого та неймовірно смачного пирога з вишневою начинкою. Поєднання солодкого бісквітного тіста з ягідною кислинкою не залишить байдужими ані родичів, ані ваших гостей.
Інгредієнти:
Для тіста: 3 яйця; 1 скл. цукру; 1 скл. борошна; 1 чайна ложка з чубком розпушувача для тіста.
Для начинки: 1-1,5 склянки свіжих або заморожених вишень без кісточок; 3 ст. ложки цукру; 1 ст. ложка крохмалю; вершкове масло для змащування форми; цукрова пудра для посипання.
Приготування:
З вишень дістати кісточки, покласти в друшляк, щоб стік сік.
Дно форми встелити пергаментом для випікання, трішки змастити його вершковим маслом.
Яйця збити з цукром. Найкраще робити це міксером – спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її до високої.
Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
По ложці додавати борошно до збитих яєць та обережно перемішувати ложкою (на цьому етапі не збивати!).
З вишень злити сік, додати цукор, крохмаль та обережно перемішати.
Викласти вишні на дно форми. Залити їх тістом і розрівняти.
Поставити шарлотку у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати 25-30 хвилин, поки пиріг зарум’яниться. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Дістати пиріг з духовки, трішки остудити та дістати з форми, перевернувши та знявши пергамент. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.
Смачного!
|