Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смачні настоянки та наливки готуємо самі

Смачні настоянки та наливки готуємо самі


Смачні настоянки та наливки готуємо самі
Настоянки й наливки – один із найшвидших способів одержати алкогольний напій в домашніх умовах. Процес приготування триває від кількох днів і більше.

Крім фруктів, для надання смаку й аромату в наливки й настоянки додають різні пряні трави: полин, розмарин, селеру, гілочки м’яти. Із цією ж метою додають і спеції: духмяний і чорний перець горошком, гострий перець чилі, насіння фенхелю.

Настоянки з малини, вишень, червоної і чорної смородини, абрикосів поврнуть вам смак літа довгими зимовими вечорами.

Швидка малинова наливка
Викласти малину в керамічний горщик, заповнивши на 3/4. Залити горілкою доверху, закрити пергаментом, обв’язати шпагатом, поставити в розігріту до 80 °С духовку. Через годину зменшити температуру духовки до 50 °С, залишити на 4 години. Потім відкинути вміст горщика на застелене потрійною марлею сито й дати всій рідині стекти, трохи приминаючи.

Підсолодити настій за смаком (від 1/4 до 2/3 склянки цукру на 1 л) і залишити в темному місці, струшуючи кілька разів на день.
Наливка буде готова через три-чотири дні.

Медово-трав’яна настоянка
Розмішати горілку й нерідкий мед (квітковий, луговий) з розрахунку 1 ст. л. меду на 1 л горілки.

У пляшку покласти по 1 невеликій гілочці тмину й розмарину, 2-3 гілочки м’яти, 1 невеликий гострий червоний перчик чилі (для гострішої настоянки перчик можна наколоти зубочисткою),

1 ч. л. духмяного перцю горошком і дрібку насіння коріандру.

Залити трави зі спеціями медяною горілкою доверху, закрити пляшку й залишити в темному місці на 2-4 тижні.

Виноградна наливка
На трилітрову банку: 2 кг винограду, 800 г цукру, 1 склянка води.
На 10-літровий бутель: 6 кг винограду, 2,2 кг цукру, 3 склянки води.

Приготування. Ягоди помити, дати воді стекти. Акуратно зірвати ягоди з грона. Гарні й спілі ягоди скласти в чистий і сухий бутель (банку). Додати цукор, за бажання можете зробити цукровий сироп і ним залити виноград.

Закрити бутель водяним затвором і покласти в тепле й темне місце. Шумування винограду відбувається довго, приблизно 4-5 тижнів. Після завершення шумування вуглекислий газ перестане виділятися й проходити трубкою у воду. Тоді зняти затвор з банки, процідити наливку й розлити у чисті сухі пляшки. Закрити пляшки корками й покласти у холодне місце.

Домашнє вино з малини
Потрібно: 2 кг малини, 1,2 кг цукру, 2 літра води.
Приготування. Малину помити у друшляку, занурюючи його у воду. Почекати, доки ягоди обсохнуть.

У скляну банку скласти малину й засипати її 300 г цукру, залити холодною очищеною водою. Покласти банку на сонце. Щойно помітні перші ознаки шумування вина, покласти водяний затвор і помістити банку в тінь на 3-4 тижні.

Коли пухирців газу не буде й вино стане світлішим, процідити. Мезгу відтиснути, а отриманий сік долити до вина. Додати у вино решту цукру (900 г). Знову покласти під затвор для шумування – на 10-12 діб.

Тоді знову процідити вино, розлити у пляшки. Щільно закрити й покласти в прохолодне темне місце.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: