Готуємо смачний кетчуп з базиліком та селерою
29 червень 2016 11:59
2 657
0
 Якщо ви не хочете їсти магазинний кетчуп через великий вміст різних консервантів, пропонуємо вам приготувати цей смачний соус власноруч за цим рецептом.
Це просто, швидко і неймовірно смачно. А всі, страви, до яких додається цей соус, стають справжніми кулінарними шедеврами.
Інгредієнти: 2 кг стиглих помідорів; 2 цибулини; 1 яблуко; 0,4 л оцту (9%); 125 г цукру; сіль; 1 ст. ложка сухої або 2 гілки свіжої селери; кілька листочків базиліку; 0,5 ч. ложки меленого перцю; 3 гвоздики.
Приготування:
Помідори опустити в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку, розрізати навпіл, видалити насіння.
Цибулю і яблуко дрібно нарізати. Оцет з цукром та прянощами довести до кипіння.
Помідори, яблуко й цибулю покласти в маринад і варити 45 хв, часто помішуючи.
Готову масу гарячою розлити в банки й закрутити.
Смачного!
|