Як приготувати смачний хлібний квас
21 червень 2016 15:03
4 038
0
 Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі.
Цей напій має у своєму складі чимало вітамінів і мікроелементів, корисних для людського організму. Особливо ж, коли цей квас приготовлений у домашніх умовах.
Інгредієнти: половина житньої хлібини; 200-300 грамів цукру; половина чайної ложки сухих дріжджів; вода; 1 столова ложка родзинок.
Приготування: Хліб порізати невеличкими шматочками, які підсушити у духовці. Потрібно, щоб вони набули насичено-коричневого кольору. Але щоб не підгоріли, інакше потім квас матиме запах підгорілого хліба.
Насипати половину літрової банки цих сухариків, додати 2-3 ложки цукру і залити окропом. Коли маса стане теплою, всипати дріжджі і поставити у тепле місце на 2 доби. Суміш повинна бродити.
У 3-літрову банку насипати 4-5 ложок сухариків, які залишилися, додати 100 грамів цукру і залити окропом на ¾ об’єму банки. Долити закваскою із літрової банки так, що 3-літрова банка стала повною.
Поставити банку на 1-2 доби знову у тепле місце.
Після цього рідину процідити, додати родзинки, при потребі цукор і настоювати ще добу у теплому місці. Після цього розлити у скляний посуд і поставити у холодильник.
Вживати охолодженим.
Гущу, що залишилася після проціджування, можна використати як закваску для нової порції квасу
|
|
|