5 чудових закусок для веселої компанії
16 червень 2016 18:00
3 089
0
 Футбольна лихоманка вирує зараз не лише у Франції, вболівальники у всьому світі стежать за перебігом цього чемпіонату. Щоб ваші футбольні вечори у веселій домашній компанії були ще й смачними, пропонуємо вам приготувати власноруч незвичні закуски, які, до того ж, будуть корисною альтернативою не завжди корисній фастфудівській їжі.
Домашні сирні крекери
Інгредієнти: 1 склянка муки, 1/2 ч. л.солі для тіста і 1 ч. л. солі для присипки, ½ склянки тертого твердого сиру, 4 ст. л. масла, ¼ склянки сметани.
Приготування:. Сир змішати з сметаною ,сіллю для тіста, розтопленим маслом і мукою. Замісити тісто. Розкатати його товщиною 3-5 мм і нарізати трикутниками. Посипати сіллю і поколоти вилкою дірочки. На деко викласти пергаментний папір і розкласти крекери.
Випікати при температурі 200°С протягом 10–12 хвилин. Коли вони стануть золотистими – вийняти і дати їм охолонути.
Курячі крильця в апельсиновому соусі
Інгредієнти: 1 кг курячих крилець, 20 г імбиру, 1 апельсин, 20 г соєвого соусу.
Приготування: Для приготування маринаду змішати апельсиновий сік, тертий імбир і соєвий соус. Маринувати крильця у соусі 1 годину. Після цього запекти їх у розігрітій духовці 35-40 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Грінки з часником
Інгредієнти: половина буханця житнього (чорного чи бородинського) хліба, ½ склянки оливкової чи рослинної олії, 3 зубці часнику, ½ ч. л. сушеного кропу, сіль, перець до смаку, суміш прованських трав.
Приготування: Хліб порізати брусочками 0,5 х 2 см. Змішати олію з подрібненим часником і спеціями, додати туди хліб і добре перемішати. На деко, застелене пергаментним папером, викласти грінки і запікати їх у духовці при 180°С 15 хвилин, 3-4 рази перемішуючи.
Подавати такі грінки можна з тонкими шматочками сала, часниковим соусом і шматочками свіжих овочів.
Сирні палички
Інгредієнти: 500 г твердого сиру, 200 г борошна, 2 яйця, 100 мл свіжого молока, 100 г панірувальних сухарів, соняшникова олія, сіль, перець, спеції до смаку
Приготування. Нарізати сир невеликими тонкими паличками довжиною 10 см і товщиною 1-2 см. Збити яйця разом із сіллю, спеціями та молоком. В отриману суміш додати борошно і добре перемішати. Обкатати кожну сирну паличку спочатку в яєчно-борошняній суміші, потім у панірувальних сухарях. Зверху можна посипати кунжутом.
Розігріти в невеликій високій сковороді олію (шар олії мінімум 6-7 см). Смажити палички 1-3 хвилини, потім обгорнути їх в серветки, щоб забрати надлишки жиру. Подавати гарячимиразом із зеленню і соусами, наприклад, томатним, часниковим або грибним.
Сосиски в беконі
Інгредієнти: 8 сосисок, 8 шматочків бекону, 8 ч. л. меду, 8 ч. л. гірчиці, розмарин, соняшникова олія, спеції, зелень за смаком.
Приготування: Сосиски відварити в підсоленій воді до готовності. Трохи охолодити, змазати соусом з меду, порізаної зелені та гірчиці. Приправити спеціями і залишити на 20-30 хвилин, щоб вони промаринувались. Потім кожну сосиску обмотати шматочком бекону.
Закріпити за допомогою гілочки розмарину чи зубочистки. Обсмажити сосиски на розігрітій олії до утворення золотистої шкірочки. Також можна запекти страву в духовці протягом 10–15 хвилин.
|
|
|