Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як власноруч приготувати полуничний лікер

Як власноруч приготувати полуничний лікер


Як власноруч приготувати полуничний лікер
Пропонуємо приготувати лікер гарного "полуничного" кольору, з чудовим смаком та ароматом, та міцністю не більше 15%


Інгредієнти:
0,5 кг спілої, солодкої полуниці;
0,5 л горілки або спирту, розведеного до 40-45%;
250-300 г цукру;
половина великого лимона;
200 мл вистояної води.

Приготування:
Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки й ріжемо навпіл. Засипаємо полуницю в літрову банку й заливаємо її горілкою. При цьому важливо, щоб всі ягоди були покриті горілкою. Також додаємо в наш настій сік половини лимона - він додасть напою приємну кислинку.

Банку відправляємо на 7-10 днів на підвіконня, бажано із сонечком. Потім настій потрібно акуратно злити через марлю, не віджимаючи полуницю, і додати в банку з ягодами цукор. Настій закупорюємо і відставляємо в бік - він нам поки не потрібний.

Банку з полуницею й цукром потрібно акуратно струснути пару разів і відставити ще на 2-3 дні, поки цукор повністю не розчиниться. Злити сироп, додати в банку 200 мл води, перемішати й ще раз злити залишки сиропу.

Змішати полуничний настій з сиропом, перелити в банку й забути про неї ще на 3-5 днів. За цей час лікер освітлиться і його можна буде зняти з осаду, а потім відфільтрувати.

У підсумку у вас має вийти смачний лікер гарного "полуничного" кольору. Його міцність не буде перевищувати 15%, але смак і аромат просто божественні. Пити лікер краще в охолодженому вигляді.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: