Як приготувати цибулеві кільця у пивному клярі
13 червень 2016 13:15
2 872
0
 Хто бодай раз куштував цибулеві кільця в пивному клярі, знає, що кращої закуски до пива годі й шукати.
Приготувати ці ароматні кілечка в хрусткій оболонці під силу навіть новачку в кулінарії, зате смакуватиме всім. А ще рум’яними кільцями можна прикрасити будь-яку страву до святкового столу.
Інгредієнти: 3-4 великі цибулини; 2 яйця; ½ скл. світлого охолодженого пива; ½ скл. борошна; соняшникова олія для смаження; сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
Цибулю нарізати кільцями. Якщо цибуля надто «сердита», вимочити нарізані кільця в молоці 10 хвилин.
Відділити жовтки від білків. Збити жовтки з борошном, пивом і сіллю.
Білки збити окремо і маленькими порціями ввести у жовткову масу.
Додати улюблені спеції. Залишити кляр настоятися хвилин 15.
Якщо цибулеві кільця вимочувалися в молоці, викласти їх на паперову серветку, щоб просушилися.
На добре розігріту пательню щедро налити олії. По одному вмочувати кільця у кляр і викладати на пательню. Обсмажувати з обох боків до золотистого кольору. Викладати на паперову серветку, щоб увібрати зайву олію.
Подавати з кисло-солодким майонезним або сметанним соусом, або як закуску до пива.
|