5 рецептів салатів з полуницею, які здивують вас незвичним поєднанням інгредієнтів
26 травень 2016 14:27
11 677
0
Пропонуємо влаштувати вашим смаковим рецепторам маленький струс і випробувати кілька яскравих і незвичайних рецептів салатів з полуницею.
Ця чарівна ягода смакує не тільки з вершками або морозивом. Вона здатна на більш сміливі поєднання: з м'ятою та чорним перцем, зеленню та овочами, і навіть з м'ясом та морепродуктами.
1. Салат з полуниці зі шпинатом і сиром фета

Інгредієнти: 300 г молодих листочків шпинату; 400 г полуниці; 200 г сиру фета; 50 г горіхів (волоські, кедрові або мигдаль).
Для заправки: 3 ст.л. оливкової олії; 1 ст. л. бальзамічного оцту;
Приготування: Нарізану скибочками полуницю з'єднати зі шпинатом.
Додати шматочки сиру і горіхи.
Полити все заправкою і акуратно перемішати.
2. Салат з полуниці зі шпинатом і грушею

Інгредієнти: 1 пучок шпинату; 1 пучок листового салату; 8-10 ягід полуниці; 2 груші; 180 г сиру фета; 165 г бальзамічного оцту; 50 г насіння соняшнику або волоських горіхів.
Приготування: Груші почистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Ягоди полуниці нарізати кільцями.
Зелень крупно порізати або порвати, скласти в салатну миску і перемішати з 120 мл бальзамічного оцту.
Зверху розкласти скибочки груш, кільця полуниці і шматочки сиру. Посипати обсмаженими насінням або волоськими горіхами. Скропити 3 ч.л. бальзамика, що залишилишився, і подавати на стіл.
3. Салат з полуниці з огірками

Інгредієнти: 2 середніх огірка; 400 г полуниці; 2 ст.л. дрібно нарубаної зелені базиліка; 2 ч.л. бальзамічного оцту; 1 ч.л. цукру; 1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку; 1/4 ч.л. солі; 1/4 ч.л. свіжемолотого чорного перцю.
Приготування: Полуницю промити, видалити хвостики і розрізати кожну ягідку вздовж на 4 частини. Додати базилік, бальзамічний оцет і цукор і акуратно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину.
Помити і тонко нарізати огірки, полити їх лимонним соком, перемішати і викласти в чашку з полуницею. Додати сіль, перець, ще раз все перемішати і відразу подавати.
4. Салат з полуниці зі шпинатом і куркою

Інгредієнти: 2 пучка шпинату; 200 г полуниці; 150 г відвареного або смаженого на грилі курячого м'яса; 150 г волоських горіхів;
Для заправки: 2 ст.л. лляної олії; 2 ст.л. яблучного оцту; 2 ст.л. апельсинового соку; 1 ст.л. меду; 1 ч.л. діжонськой гірчиці; 1 ч.л. апельсинової цедри; 0,5 ч.л. морської солі; 2 ч.л. дрібно нарізаної зелені петрушки; щіпка чорного перцю.
Приготування: Інгредієнти для заправки з'єднати, перемішати, злегка збити, перелити в соусник і відправити в холодильник на 15-20 хв. Шпинат помити, обсушити і перебрати. Найбільші листя відкласти, інші крупно порізати або порвати.
Вистелити дно салатника великими листками шпинату. Потім викласти курку, нарізану полуницю, шпинат, що залишився, і обсмажені горіхи. Полити заправкою, перемішати і подавати на стіл.
Порада: куряче м'ясо в цьому салаті цілком можна замінити копченим лососем.
5. Салат з полуниці з помідорами

Інгредієнти: 1 ч.л. медово-гірчичного соусу; 2 ст.л. бальзамика; 4 ст.л. оливкової олії; 300 г зелені: листового салату різних сортів і руколи; 300 г стиглих томатів черрі 350 г полуниці; 50 г обсмажених волоських горіхів; 120 г м'якого сиру фета; 3 гілочки кропу.
Приготування: Змішати медово-гірчичний соус (дижонська гірчиця з медом у пропорції 1: 1) з бальзамічним оцтом і збити віночком. Під час збивання обережно влити оливкове масло. Розмішати і відставити.
Зелень крупно нарізати або порвати руками. Полуницю і томати розрізати на половинки. Скласти всі інгредієнти в салатну миску і обережно струснути кілька разів, щоб вони перемішалися.
Додати заправку і ще раз все перемішати. Подавати на стіл, прикрасивши гілочками кропу.
Смачного
|
|
|