Як приготувати смачні реберця-барбекю у духовці
18 травень 2016 12:17
3 259
0
 Свинячі реберця в духовці – відмінне блюдо не тільки для святкового столу, але і для повсякденного, особливо якщо ви хочете здивувати своїх друзів або членів сім’ї чимось новим.
Смачні, соковиті реберця зі спеціями можна приготувати за простим і доступним рецептом не лише на природі, а й у себе вдома, не виходячи з кухні.
Тож пропонуємо вашій увазі рецепт реберець барбекю в духовці.
Інгредієнти: 1,5 кілограм свинячих реберець; 1 склянка соусу барбекю; 1 столова ложка меленої паприки; 1 столова ложка меленого кмину; 1 столова ложка чилі; мелений чорний перець; сіль.
Приготування:
Перемішати мелений чорний перець, сіль, перець чилі, кумин та паприку. Спеції готові.
Реберця промити, відрізати плівку зі зворотнього боку і натерти реберця сумішшю спецій. Якщо не любите надто гостре, зменшіть кількість гострого перцю удвічі.
Найкраще реберця натерти спеціями за день до смаження, або хоча б за декілька годин, щоб вони ввібрали всі аромати і смаки.
Підготовлені реберця загорнути у фольгу, покласти на деко і поставити у розігріту духовку.
Запікати при температурі 180 ºС близько години, потім перевернути на іншу сторону і запікати ще годину.
Дістати з духовки, відкрити фольгу, змазати соусом барбекю і запікати у відкритому вигляді ще 10 хвилин при температурі 225 ºС.
Реберця порізати на окремі кісточки або на невеликі шматочки і подавати зі свіжими овочами, печеною картоплею, або просто з соусом.
Реберця за таким рецептом можна готувати і на природі, на грилі.
Смачного!
|
|
|