Скумбрія у білому вині з помідорами для романтичної вечері
06 травень 2016 12:34
3 961
0
 Знаєте, як за 15 хвилин приготувати шедевр, який здивує навіть найвибагливішого гурмана? Відповідь – у рецепті скумбрії в білому вині. Усього 10-15 хвилин у духовці – і дістаєте повноцінну рибно-овочеву страву. Залишиться тільки наповнити вином келихи і запалити свічки. Візьміть на замітку – ця рибка просто ідеальна для романтичної вечері.
Інгредієнти для страви
4 тушки скумбрії 4 помідори 1 головка часнику свіжа зелень петрушки 1 склянка білого сухого вина ¼ лимона соняшникова олія для змащування сіль, перець до смаку.
Як приготувати скумбрію з помідорами у білому вині
Скумбрію випатрати, помити, посолити, збризнути соком з четвертинки лимона, залишити на 30 хв. маринуватися. Очистити і дрібно порізати часник. Посікти петрушку. Помідори помити, розрізати навпіл, ложкою вибрати трішки м’якоті, щоб утворилися маленькі заглибинки. У ці ямки покласти по щіпці подрібненого часнику. Викласти цілі тушки скумбрії у глибоке деко, щедро змащене олією. Між рибинами порозкладати половинки помідорів з часником. Посолити, поперчити, полити білим вином і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. Подавати рибу разом із помідорами, посипавши страву посіченою петрушкою.
Смачного!
|