Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах

Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах


Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах
Сир дуже корисний продукт, він містить кальцій і фосфор, які так необхідні нашому волоссю, нігтям, зубам. У той же час плавлений сир дуже поживний, але містить менше холестерину, ніж тверді сири.

Плавлені сири мають дуже широке коло використання. З них можна приготувати ароматні бутерброди, випічку, розчинити в бульйоні, додавши йому запаморочливий смак або на його основі приготувати соус.

Приготувати домашній плавлений сир не те, щоб не складно, а взагалі простіше простого. Ви будете приємно здивовані!



Також завжди можна пофантазувати і урізноманітнити рецептуру, орієнтуючись на смак тих, для кого ви готуєте.

Інгредієнти:
сир – 500г;
молоко – 0,5 л.;
вершкове масло – 2 ст. л.;
сода харчова – пів чайної ложки;
сіль, приправи (часник, кмин, кріп, перець) – за смаком.

Приготування:
Сир необхідно ретельно розім’яти. Можна використовувати виделку, можна протерти через сито, можна застосувати блендер, тоді точно всі грудочки розійдуться. Чим однорідніше маса сиру, тим ніжніше отриманий результат. Потім додати соду і ще раз гарненько розмішати. Всі перетворити в однорідну масу, потім влити молоко, ретельно перемішати.

Перекласти все в чистий посуд і поставити на маленький вогонь. Необхідно постійно помішувати, використовувати можна і дерев’яну ложку, і залізну, як вам зручніше. Коли маса в каструлі почне плавитися, додати сіль, приблизно половину чайної ложки.

Додати вершкове масло. Постійно помішувати, не допускаючи закипання. Додаємо спеції за смаком: часник, сухі трави, кріп. Той, хто любить гостріше, може урізноманітнити рецепт, додавши чорний перець або мелену суміш перців. Все ретельно перемішуємо. Коли консистенція стане гладкою і однорідною, знімаємо каструлю з вогню.

Гарячу масу виливаємо в форму. Деякий час даємо масі охолонути при кімнатній температурі, потім накриваємо кришкою, прибираємо в холодильник на годину-дві. І все, плавлений сир домашнього приготування готовий.

Як виглядає процес приготування можна подивитися на відео.




Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: