Рецепти смачних та поживних пісних супів
01 квітень 2016 18:00
4 325
0
 Навіть під час посту можна харчуватися різноманітно і смачно. Пісна кухня, на щастя, це дозволяє - потрібно лише знати рецепти, і тоді обмеження в харчуванні не будуть здаватися такими вже важкими.
А перед тим, як ви оціните запропоновані нами рецепти, пропонуємо вашій увазі кілька порад, які зроблять пісні супи ще смачнішими.
Для насиченого смаку бульйону овочі в ньому рекомендується варити не менше години на маленькому вогні.
Обов’язково накривати каструлю із супом кришкою, щоб не руйнувалися вітаміни.
Пісні овочеві супи не рекомендується вживати відразу ж після готування. Для поліпшення смаку потрібно дати їм деякий час (10-15 хвилин, щоб вони настоялися).
Класичний пісний гороховий суп-пюре
Цей рецепт горохового супу називається класичним тому, що він найпростіший у приготуванні. Для цієї страви не потрібно особливих навичок або незвичних продуктів. Такий простий і смачний супчик дуже добре підходить не тільки для пісного, а й для дієтичного харчування тих, хто хоче схуднути або стежить за своєю вагою.
Інгредієнти: 300 г гороху, 1500 мілілітрів води, 30 г кореневої селери, 20 грамів кореня петрушки, 1 ріпчаста цибулина, 1 середня морква, 50 грамів рослинної олії, 2 щіпки солі, мелений коріандр, кріп за смаком (для подачі).
Приготування: Для того, щоб приготувати такий суп, потрібно заздалегідь замочити горох у воді. Мінімум на п’ять годин, але можна поставити на ніч, так буде зручніше і зранку можна відразу починати готувати. Спочатку потрібно поставити варитися горох. Це займе півтори-дві години. В цей час займіться підготовкою решти продуктів. Порізати довгою соломкою коріння селери і петрушки і додати його до гороху, який повинен в цей час закипіти. Пам’ятайте головне — не солити! У цей час цибулю порізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Ці порізані овочі смажити на рослинній олії до золотистого кольору. У той час, коли горох буде майже готовий, додати в суп цибулю, моркву і залишити доварюватися все разом. Після того, як страва трішки охолоне, за допомогою блендера перетворити все в пюре. І лише після цього посолити і знову довести до кипіння. Подавати суп, трохи посипавши подрібненою зеленню кропу і не забудьте про незмінний компонент горохового супу – підсмажені гріночки.
Пісний розсольник
Розсольник для багатьох — один із улюблених супів. Це пояснюється тим, що кислий смак добре зігріває, а це дуже актуально в холодну пору року. Цей ситний і густий смак і насичує, і заряджає бадьорістю і силами, і наповнює енергією. Це стосується і пісних його варіантів!
Інгредієнти: 2 л води, 1 склянка перлової крупи, 5 середніх картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 1 невеликий білий корінь (пастернак, петрушка або селера), 3 квашені огірки, 0,3 склянки огіркового розсолу, соняшникова олія, лавровий лист, чорний перець горошком, сіль за смаком.
Приготування: Добре промити перлову крупу і залити гарячою водою приблизно на годину. Очистити і порізати кубиками картоплю, подрібнити цибулю, на грубу тертку натерти моркву і біле коріння. Огірки можна очистити від шкірки, порізати кубиками або півкружечками. Приготувати засмажку: на олії спасерувати цибулю, моркву і біле коріння. Перловку, що настоялася, зварити до готовності протягом 1-1,5 години. Потім додати картоплю, спеції, трохи солі і ще проварити 20 хвилин. Після того, як додасте засмажку і квашені огірки, поварити суп ще 15 хвилин. В кінці приготування додати розсіл і довести до кипіння. Подавати розсольник потрібно теплим. Смачного!
Пісний овочевий суп-пюре
Інгредієнти: головка цвітної капусти, 2-3 картоплини, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, кілька помідорів чері, зелень і спеції за власним смаком, дві щіпки борошна.
Приготування: Картоплю, цвітну капусту порізати середніми шматочками. Закип’ятити воду, злегка підсолити і вкинути туди овочі. Цибулю подрібнити, обсмажити, додати до неї натерту моркву і ще смажити близько 7 хвилин. З помідорів чері зняти шкірку (перед тим опустивши їх в окріп), натерти на дрібній тертці і додати до моркви з цибулею. Далі до картоплі і капусти викласти всі тушковані овочі. Варити ще чверть години, потім за допомогою блендера їх подрібнити. Прикрасити готову страву зеленню. Пісний суп-пюре з овочів готовий!
Пісний суп у мультиварці
Мультиварка користується великою популярністю серед сучасних домогосподарок. Адже за допомогою цього пристрою готуються дуже смачні страви, витрачається набагато менше часу і не потрібно постійно стояти біля плити. Пісні рецепти супів у мультиварці нині теж мають своїх кулінарних фанів. Адже сучасні жінки дбають не тільки про свою фігуру, а й про здоров’я всієї родини.
Інгредієнти: картопля, морквина, цибулина, броколі, зелений горошок, рослинна олія, спеції (перець, коріандр, сіль) за власним смаком.
Приготування: Овочі ретельно вимити, порізати середніми шматочками. У чашу мультварки налити кілька крапель олії і злегка підсмажити цибулю. Потім додати нарізані кубиками моркву і картоплю. Включити програму «Смаження» на дві хвилини. Далі додати броколі, зелений горошок, спеції і залити необхідною кількістю води. Потім виставити програму «Суп» на 45 хвилин і натиснути «Старт». Пісний суп у мультиварці готовий після 10-хвилинного настоювання. Подавати апетитну, ароматну і корисну гарячу страву з тостами або грінками із чорного або білого хліба (кому як подобається).
Пісний капусняк з грибами
Інгредієнти: 300-350 г квашеної капусти, 250-350 г печериць, 1 морквина, 2-3 картоплини, 1-2 стебла селери, пів цибулини, 3-4 зубці часнику, 1-2 ст. ложки оплатної пасти, 2,5 л овочевого бульйону або води, 2 ст. л. олії, лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Приготування: Капусту кілька разів промити холодною водою. Печериці порізати пластинками, моркву соломкою, картоплю брусочками. У каструлі розігріти олію, додати порізану цибулю і смажити приблизно 5 хвилин. Додати гриби і готувати на великому вогні приблизно 4-5 хвилин. Покласти подрібнений часник і готувати 30-45 секунд. Додати капусту, залити бульйоном і довести до кипіння на великому вогні. Варити приблизно 5 хвилин. Додати картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити 15 хвилин або до готовності овочів. Дати настоятися приблизно 10 хвилин і подавати.
Гострий овочевий суп з рисом
Секрет цього супу полягає в поєднанні зігрівальної гостроти перцю чилі з легкою лимонною кислинкою. А рис зробить юшку ще більш насиченою і живильною.
Інгредієнти: 1 велика цибулина, 2 ст. л. оливкової олії, 2-3 зубці часнику, 2 середні морквини, 2 стебла селери, 2 ч. л. сухого чебрецю, 0,5 ч. л. сухого перцю чилі, 3 цибулини-порей, 2,5 л овочевого бульйону, 1 банка (450 г) томатів у власному соку, 2-3 ст. л. рису, сіль, перець — за смаком, 1 ст. л. лимонного соку.
Приготування: У великій каструлі нагріти оливкову олію на середньому вогні. Дрібно посікти цибулю і пасерувати протягом 5 хвилин, додати подрібнений часник і смажити ще 1 хвилину. Додати моркву і селеру, довільно порізані, чебрець, перець чилі і порізану кільцями цибулю-порей. Тримати на вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Влити бульйон, томати разом з рідиною (якщо вони цілі, порізати) і промитий рис. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Варити близько 30 хвилин.
Смачного!
|
|
|