Маленькі хитрощі, які зроблять ваши страви смачнішими
30 березень 2016 18:30
4 569
0
 Ці корисні поради без сумніву знадобляться молодим господаркам. Хоча не виключено, що і досвідчені газдині візьмуть собі з них дещо на замітку.
– Якщо страві потрібно надати легкі часникові нотки, але ви побоюєтеся "переборщити" з запахом, натріть посуд зубчиком часнику, перш ніж покласти туди їду.
– Досвідчені господині знайдуть гідне застосування пива: цей напій з соєвим соусом стане чудовим маринадом для м'яса, а невелика кількість темного пива, доданого під час тушкування овочів, зробить страву більш вишуканою на смак.
– Якщо ви пересолили суп, не впадайте у відчай! Помістіть в марлю крупу і занурте її в суп. Крупа вбере в себе зайву сіль.
– Щоби печінка не була жорсткою, соліть її в кінці приготування.
– Якщо пригорає верх пирога, накрийте його вологим паперовим рушником.
– Щоб приготувати рис білосніжного кольору, додайте у воду під час варіння пару крапель оцту.
– Під час нарізання вареного яйця кришиться і липне жовток? Занурте ніж в прохолодну воду.
– Щоб бульйон вийшов прозорим, киньте туди кубик льоду і доведіть до кипіння.
– Не накривайте квасолю під час варіння, і вона не потемнішає.
– Щоби фарш вийшов смачніше, дрібно натріть сиру цибулю або трохи сирої картоплі і додайте у фарш.
– Яловичина вийде м'якою і ніжною, якщо замаринувати її в майонезі на півгодини перед приготуванням.
– Щоби баклажан ні гірчив, наріжте його, посипте сіллю і дайте постояти. Потім обов'язково промийте овоч холодною водою.
– Мигдаль легше очистити, якщо занурити його в окріп на 3 хвилини, а потім кинути в холодну воду.
– Щоби зі сметани вийшов ідеальний крем, додайте сирий білок під час збивання.
– Киньте дрібку солі в мелену каву перед приготуванням, і смак улюбленого напою стане яскравішим.
– Змастіть м'ясо медом, коньяком з водою або гранатовим соком, щоб отримати рум'яну хрустку скоринку.
– Додайте в м'ясний бульйон промиту бананову шкірку, і м'ясо вийде м'яким.
– Обваляйте шматочки яблук для шарлотки в борошні, щоб вони потім не збилися в купу.
– Спробуйте використовувати подрібнені горіхи замість сухарів для панірування, вийде смачніше.
– Смак страв буде більш насиченим, якщо підігріти тарілку перед подачею гарячої страви і охолодити посуд для подачі холодної.
– Завжди давайте жареному м'ясу час охолонути. Це покращить його смак.
– Вінегрет вийде смачніше, якщо додати туди столову ложку кип'яченого молока і дрібку цукру.
– Щоб ніколи не помилитися з кількістю солі, не соромтеся постійно пробувати блюдо на смак. Це також допоможе з'ясувати стан готовності продуктів.
– Щоб суп вийшов більш апетитним і корисним, перед тим як зняти його з вогню, додайте туди трохи морквяного соку.
– Слідкуйте за тим, щоб ножі були завжди гострими, тоді ймовірність отримати травму під час нарізання продуктів буде мінімальною, а приготування стане більш швидким та приємним.
– Ідея додати трохи ванілі в овочевий салат здається дивною, але це дійсно смачно!
– Замість солі і оцту частіше використовуйте сік лимона. Ваша їжа стане більш корисною.
|
|
|