Як засолити оселедець по-голландськи
21 березень 2016 18:30
4 659
1
 Солоний оселедець – це справжня гордість Голландії. Засолюють її особливим способом, прямо у морі.
Але якщо у вас немає можливості відвідати Голландію, не турбуйтеся. Ми розповімо вам, як приготувати оселедець по-голландськи в домашніх умовах.
Звичайно, солити оселедець ми будемо не в бочці, а у банці, але, повірте, вийде дуже смачно.
Інгредієнти: 2 оселедці; 1 морквина; 10 лаврових листків; 10 горошин чорного перцю; 2 цибулини; 1/2 лимона; 6 чайних ложок цукру; 6 чайних ложок солі.
Приготування: Оселедець розморозити, почистити, дістати кісточки, промити під проточною водою. Готове філе порізати на шматочки.
Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями.
Моркву почистити, помити і також порізати кільцями.
Лимон обдати кип’ятком і порізати тоненькими скибочками.
Підготувати 2 баночки по 500 мілілітрів, помити і просушити їх.
На дно банки викласти декілька шматочків лимона, моркви, цибулі, перець горошком, лавровий лист, порізану рибу, 1/2 чайної ложки цукру і солі.
Інгредієнти викладати шарами, трішки притискаючи. Зверху має бути шар з моркви, цибулі та лимона.
Баночку з оселедцем щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 дні.
Кожного дня перевертати баночку 2 рази, щоб риба промаринувалась з усіх сторін.
Смачного!
|