Як приготувати "ліниву лазанью" з лаваша
21 березень 2016 13:00
2 825
0
 Якщо вам подобається лазанья, але возитися з тістом немає бажання, пропонуємо приготувати це блюдо за спрощеним рецептом, використовуючи тонкий лаваш.
На смак лазанья з лаваша майже не відрізняється від оригінального блюда, де використовуються спеціальні листи, приготовані самостійно або придбані в магазині.
Інгредієнти: Лаваш тонкий - 4 аркуша. Фарш яловичий - 450 грам. Цибуля ріпчаста - 1 штука. Перець болгарський - 2 шт. Часник - 2 зубчики. Соус томатний - 1,5 склянки. Сир твердий - 230 грам. Олія - для смаження. Перець чорний мелений - за смаком. Сіль - за смаком.
Приготування: Чистимо цибулю, потім промиваємо під холодною проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. Далі невеликими кубиками розміром до 1 сантиметра. Потім промиваємо під водою болгарські перці, ножем вирізаємо серцевину з насінням і знову промиваємо. Після цього укладаємо їх на обробну дошку і нарізаємо такими ж кубиками, як цибулю. Дрібно нарізаємо часник.
У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо на вогонь. Закидуємо овочі та обсмажуємо до м'якості протягом 4 - 5 хвилин.
Далі в сковороду перекладаємо фарш і обсмажуємо його разом з овочами до тих пір, поки він не змінить колір з червоного на сіруватий. В процесі приготування, м'ясний компонент розпадеться на маленькі шматочки. Далі додаємо томатний соус, чорний мелений перець і сіль.
Перемішуємо масу і доводимо її до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до малого та чекаємо ще 15 - 20 хвилин, поки суміш не загусне.
На великій тертці подрібнюємо сир.
Тепер коли м'ясна начинка приготувалася, а всі складові компоненти підготовлені можна починати формувати лазанью.
Для цього у форму для запікання тонким шаром укладаємо частину м'ясної начинки. Потім лаваш, його за необхідності можна підрізати ножем під форму. Зверху лаваш посипаємо тертим сиром, потім знову шар фаршу, лаваша і сиру.
Четвертий шар лавашу посипаємо рештою сиру і можна випікати.
Розігріваємо духовку до 200 °С та відправляємо туди нашу лазанью на 20 - 30 хвилин до повної готовності. За цей час лаваш просочиться м'ясною начинкою
Лазанью нарізають на порційні шматочки і кухонною лопаткою розкладають по тарілках. Ідеальним для такої страви буде червоне солодке або напівсолодке вино, а також виноградний сік.
Смачного!
|