Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати "ліниву лазанью" з лаваша

Як приготувати "ліниву лазанью" з лаваша


Як приготувати "ліниву лазанью" з лаваша
Якщо вам подобається лазанья, але возитися з тістом немає бажання, пропонуємо приготувати це блюдо за спрощеним рецептом, використовуючи тонкий лаваш.

На смак лазанья з лаваша майже не відрізняється від оригінального блюда, де використовуються спеціальні листи, приготовані самостійно або придбані в магазині.

Інгредієнти:
Лаваш тонкий - 4 аркуша.
Фарш яловичий - 450 грам.
Цибуля ріпчаста - 1 штука.
Перець болгарський - 2 шт.
Часник - 2 зубчики.
Соус томатний - 1,5 склянки.
Сир твердий - 230 грам.
Олія - для смаження.
Перець чорний мелений - за смаком.
Сіль - за смаком.

Приготування:
Чистимо цибулю, потім промиваємо під холодною проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. Далі невеликими кубиками розміром до 1 сантиметра. Потім промиваємо під водою болгарські перці, ножем вирізаємо серцевину з насінням і знову промиваємо. Після цього укладаємо їх на обробну дошку і нарізаємо такими ж кубиками, як цибулю. Дрібно нарізаємо часник.

У сковороду наливаємо трохи олії і ставимо на вогонь. Закидуємо овочі та обсмажуємо до м'якості протягом 4 - 5 хвилин.

Далі в сковороду перекладаємо фарш і обсмажуємо його разом з овочами до тих пір, поки він не змінить колір з червоного на сіруватий. В процесі приготування, м'ясний компонент розпадеться на маленькі шматочки. Далі додаємо томатний соус, чорний мелений перець і сіль.

Перемішуємо масу і доводимо її до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до малого та чекаємо ще 15 - 20 хвилин, поки суміш не загусне.

На великій тертці подрібнюємо сир.

Тепер коли м'ясна начинка приготувалася, а всі складові компоненти підготовлені можна починати формувати лазанью.

Для цього у форму для запікання тонким шаром укладаємо частину м'ясної начинки. Потім лаваш, його за необхідності можна підрізати ножем під форму. Зверху лаваш посипаємо тертим сиром, потім знову шар фаршу, лаваша і сиру.

Четвертий шар лавашу посипаємо рештою сиру і можна випікати.

Розігріваємо духовку до 200 °С та відправляємо туди нашу лазанью на 20 - 30 хвилин до повної готовності. За цей час лаваш просочиться м'ясною начинкою

Лазанью нарізають на порційні шматочки і кухонною лопаткою розкладають по тарілках. Ідеальним для такої страви буде червоне солодке або напівсолодке вино, а також виноградний сік.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: