6 рецептів тортів, для приготування яких вам не знадобиться духовка
18 березень 2016 18:30
12 169
0
Де і коли був придуманий перший рецепт торта, достеменно невідомо. Одні віддають пальму першості країнам Сходу, де здавна готували незвичайно смачні солодощі, інші вважають, що це сталося в Італії (адже і саме слово торт - італійського походження, а tōrta в перекладі з латині - круглий хліб).
Своєю появою торти, як і багато інших кондитерських виробів, були зобов'язані виробництву цукру. Не випадково саме слово «кондитер» походить від італійського «кондиере» - «варити в цукрі».
Отже що робити, якщо вам захотілося чогось смачненького, або ви чекаєте на гостей, а часу не так вже й багато?
Пропонуємо вам рецепти 6 смачних тортів для приготуванняі яких не потрібно випікати коржі.
Торт-еклер

Інгредієнти: 500 мілілітрів молока, 50 грамів вершкового масла, 1 жовток, 7 столові ложки цукру, 2,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 2 чайні ложки какао, ванільний цукор, печиво.
Приготування: Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння. Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати. Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.
Торт «Мозаїка»

Інгредієнти: 3 пакетики желе різних кольорів, 500 грамів сметани, 300 грамів фруктів, по 100 грамів цукру і крекерів, 50 мілілітрів води, 10 грамів желатину, ванільний цукор.
Приготування: Воду довести до кипіння і залити желатин. Кольоровий желатин приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник. Подрібнити печиво, фрукти помити і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти. Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину. Щоб легше дістати торт, формочку потримати в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.
Апельсиновий торт

Інгредієнти: 3 апельсини, 1 пакетик апельсинового желе, 600 грамів сметани, 250 грамів печива, 130 грамів цукру, 20 грамів желатину, ванільний цукор.
Приготування: Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці. Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання. Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник поки не застигне. Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.
Шоколадний торт з кисломолочним сиром

Інгредієнти: по 450 грамів сметани або йогурту і кисломолочного сиру, по півсклянки молока і цукру, 2 столові ложки какао, 20 грамів желатину, ванільний цукор за смаком.
Приготування: Молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин до набухання, час від часу перемішуючи. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера, додавши сметану, цукор, желатин з молоком і ванільний цукор. Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з яких додати какао, ретельно перемішати до однорідного кольору. У форму вилити спершу або шоколадну або білу масу, на вибір і поставити в холодильник на 30 хвилин. Дістати з холодильника і вилити іншу сирну суміш, знову поставити в холодильник мінімум на 40 хвилин. Готовий торт прикрасити фруктами, шоколадом або горішками.
Сирний торт

Інгредієнти: 250 грамів кисломолочного сиру, 100 грамів вершкового масла, півсклянки сметани, 4 столові ложки цукрової пудри, крекер солодкий, сухофрукти за смаком.
Приготування: Сухофрукти залити гарячою водою на 20 хвилин, процідити і дрібно порізати. М’яке вершкове масло перемішати з сметаною, цукровою пудрою, кисломолочним сиром та сухофруктами. Форму для торта застелити пергаментом, викласти шар крекерів і полити сирним кремом і так зробити декілька шарів. Торт поставити в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрасити шоколадом, какао, горіхами або свіжими фруктами.
Торт «Виноградинка»

Інгредієнти: 1 плитка шоколаду, 1 пакетик желе зеленого кольору, 700 грамів жирної сметани, 1 склянка цукру, 300 грамів печива, 150 мілілітрів води, ванільний цукор, виноград без кісточок, сухофрукти за смаком.
Приготування: Воду довести до кипіння і залити желатин, залишити на деякий час, щоб він набух, а желе зеленого кольору приготувати як написано на упаковці. Печиво подрібнити до крихт. Жирну сметану збити з цукром, додати ванільний цукор а потім желатин. Плитку шоколаду дрібно поламати. Щоб краще ламався, покласти на деякий час в холодильник.
Сухофрукти залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин, злити воду і дрібно порізати. Збиту сметану перемішати з сухофруктами і подрібненим печивом. Підготувати форму для торта. Краще взяти роз’ємну форму, в яку вилити третю частину сирної суміші, посипати шоколадом, знову частинку сирної маси, шоколад і поверх знову сирну масу. Поставити торт в холодильник мінімум на 30 хвилин. Виноград помити і порізати на половинки, викласти на торт і обережно залити зеленим желе. Поставити в холодильник до повного застигання.
Смачного!
|
|
|