Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Рецепти смачних страв з черемшею. Від салатів та супів – до рулетів та чебуреків

Рецепти смачних страв з черемшею. Від салатів та супів – до рулетів та чебуреків


Рецепти смачних страв з черемшею. Від салатів та супів – до рулетів та чебуреків
Чи знаєте ви, що черемша містить утричі більше вітаміну С, ніж лимони. На ринку пучок черемші можна придбати всього за кілька гривень. А яка вона смачна!

Черемша чудово поєднується з м'ясом, яйцями і навіть рибою. Саме тому рецепти страв з черемшею користуються попитом: салати, холодні і гарячі закуски, рулети, запечене м'ясо і риба – рецептів дуже багато. Крім цього черемшу також маринують, засолюють, та заквашують



Гостра закуска c черемшею

Інгредієнти:
черемша свіжа - 1 великий пучок;
огірок свіжий - 1 шт.
сметана (30% жирності) - 250 мл;
сіль за смаком

Приготування:
Пучок черемші промити, обсушити і дрібно порізати. Скласти зелень в миску, додати трохи солі та пом'яти її.

Огірок натерти на крупній тертці. Віджати з нього сік. Змішати черемшу і огірок. Додати сметану і перемішати.

Прибрати суміш в холодильник приблизно на 30 хвилин, після чого можна намазати її на хліб або викласти поверх гарячої вареної картоплі.

Суп з черемшею по-домашньому

Інгредієнти
300 г черемші,
300 г картоплі,
3 ст. л. вершкового масла,
2 морковіни,
1 л курячого бульйону,
2 цибулини,
сіль і спеції.

Приготування:
Бульйон скип'ятити, покласти туди порізану картоплю, знову дочекайся закипання і варити ще 10 хвилин.

Додати обсмажені в олії цибулю і моркву, довести до кипіння. Через 2 хвилини засипати дрібно порізану черемшу.
Варимо ще 15 хвилин, потім знімаємо з вогню.

Салат найпростіший

Інгредієнти:
черемша - 200 г,
соняшникова олія,
сіль за смаком.

Приготування:
Підготовлену черемшу відварюють 3 хв., відкидають і нарізають шматочками завдовжки 2-3 см. Заправляють черемшу маслом та сіллю. Подають як самостійну страву, а також як гарнір до рибних або м'ясних страв.

Черемша з картоплею

Інгредієнти:
Черемша - 1 пучок,
картопля 2 шт,
рослинне масло,
сіль за смаком.

Зварити або спекти картоплю, нарізати кубиками, змішати з дрібно нарізаною черемшею, посолити і заправити олією.

Салалат з черемшею, огірком та сметаною

Інгредієнти:
Черемша - 1 пучок,
огірок - 2 шт.,
яйце - 2 шт.,
кріп - 1/2 пучка,
сметана.

Приготування:
Яйця відварити круто, огірок нарізати, черемшу і кріп дрібно порубати. Все змішати, посолити і заправити сметаною.

Сплат з черемшею та м’ясом

Інгредієнти:
черемша - 200 г,
м'ясо відварне (будь-яке) - 250 гр,
яйця - 2 шт.,
помідор - 1 шт.,
майонез.

Приготування:
Черемшу вимити і опустити в окріп на 3 хвилини, потім відразу кинути в холодну воду і потім відкинути на друшлаг і дрібно нарізати. Яйця, м'ясо і помідор нарізати кубиками. Все заправити майонезом і перемішати. За необхідності досолити.

Салат з черемшею та консервованою кукурудзою

Інгредієнти:
кукурудза консервована - 100 г;
черемша - 200 г;
яйця 4 шт.;
огірки 1 шт.;
майонез 1 ст. л.;
сметана 1 ст. л.;

Приготування:
Дрібно порізати черемшу, додати кукурудзу. Порізати огірок, відварені яйця, додати майонез, сметану. Посолити, поперчити.

Солона черемша

Нам знадобиться: черемша, корінь хрону, запашний перець, лавровий лист, сіль, вода.

Корінь хрону почистити і нарізати кружальцями (тонкими). Молоді пагони черемши вимити, зв'язати в невеликі пучки ниткою і викласти в один шар на дно каструлі. Зверху покласти кружальця хрону, пару лаврових листів, кілька горошин запашного перцю. Перекладайте шарами поки черемша не закінчиться. Потім залийте солоною водою (на 1 л води 1,5 ст. ложки з гіркою солі). Поставте під гніт на 1 місяць. Використовують як самостійну страву, як гарнір до других страв, заправку в супи, окрошки, пельменів.

Квашена черемша

Нам знадобиться: черемша, оцет, сіль, рослинне масло.

Молоді пагони помийте і зв'яжіть в невеликі пучки ниткою. Відваріть в двох водах для видалення часникового запаху. Відкиньте на друшлаг. Додайте сіль за смаком і залийте сумішшю 9%-го оцту і рослинного масла в співвідношенні 1: 3, розкладіть по банках і зберігайте в сухому темному місці. Використовують як приправу до других страв, заправку для супів, окрошки.

Маринована черемша

Інгредієнти:
Черемша,
вода - 1 л,
сіль - 1.5 ст. ложки,
цукор - 1 ст. ложка,
оцет - 150 мл.

Черемшу вимити і замочити в холодній воді на 2 години, поміняти воду і ще на 2 години. Для маринаду закип'ятити воду з сіллю і цукром, влити оцет і остудити. Черемшу зв'язати ниткою в пучки, вертикально поставити в банку і залити маринадом (вода повинна повністю покривати черемшу). Маринувати 5-7 днів в холодильнику. Після чого можна вживати або ж законсервувати.

Рулет з черемшею і м'ясним фаршем

Інгредієнти:
свино-курячий фарш – 800 г,
картопля – 1 шт.,
яйце – 1 шт.,
манна крупа – 3 ст. л.,
черемша – невеликий пучок,
цибулина,
сіль, спеції.

Приготування:
До фаршу додати сиру картоплину, натерту на дрібній тертці, яйце і манку. Суміш перемішати, додавши води.
Беремо фольгу, розкладємо на ній фарш і розподіляємо його шаром, близько 1 см завтовшки.

Цибулю і черемшу необхідно дрібно порубати. Викладаємо на фарш. Посипаємо спеціями, солимо.

Обережно згортаємо фольгу з нашим рулетом і викладаємо її на деко. Запікати рулет треба 45 хвилин за температури 170 °С.

Галушки з яйцями і черемшею

Інгредієнти:
Галушки - 500 г,
Черемша - 1 пучок,
Яйце куряче - 2 шт.,
Лук-шалот - 1 шт.,
Шніт-цибуля - 1 пучок,
Білок яєчний - 4 шт.,
Олія оливкова,
Сіль, мелений перець.

Приготування:
Дрібно ріжемо шалот та пісмажуємо його на оливковій олії кілька хвилин. Додаємо в сковоріду галушки і смажемо їх 3 хвилини.

В окремій ємності злегка збиваємо білки і яйця. Виливаємо суміш в сковорідку.

Підсмажуємо, перемішуючи, до готовності яєць. Знімає сковоріду з плити та додаємо покришений шніт і порізану черемшу. Солимо та перчимо.

Чебуреки з черемшею

Інгредієнти:
Для тіста:
борошно, вода (гаряча), олія, сіль, цукор.
Для начинки:
картопля (варена), зелена цибуля, черемша, сіль, перець.

Приготування:
Борошно заварити окропом з олією, сіллю і цукром. Вимісити, остудити 6–10 год в холодильнику.

Для начинки посмажити зелену цибулю, наприкінці готування додати черемшу. Відразу вимкнути і розмішати з вареною картоплею.

Тісто тонко розкачати, вирізати кола (можна блюдцем). На половину кола викласти начинку, щільно з’єднати краї (можна виделкою).

Смажити на олії з двох боків до золотистої скоринки.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: