Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » 8 страв для 8 Березня

8 страв для 8 Березня


8 страв для 8 Березня
Саме 8 березня багато чоловіків з деяким побоюванням та сумнівами перевтілюються в кулінарів, намагаючись не просто позбавити своїх коханих від рутинних кухонних турбот, але й подарувати їм по-справжньому святковий настрій за дбайливо приготованим столом.

Отже пропонуємо вам 8 рецептів як вишуканих, так і простих страв, які буде легко приготувати навіть тим, хто не дуже впевний у своїх кулінарних навичках.

1. Курячі стегенця у винному соусі

Інгредієнти:
6 курячих стегенець,
150 грамів води або бульйону,
150 мілілітрів червоного сухого вина,
50 мілілітрів винного оцту,
1 цибулина,
1 столова ложка вершкового масла,
1 столова ложка оливкової олії,
1/2 чайної ложки гірчиці, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Курячі стегенця промити і просушити за допомогою паперового рушничка, натерти перцем і сіллю. На сковорідці розігріти вершкове масло і оливкову олію, підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору і додати курячі стегенця, які обсмажити з обох боків до золотистої рум’яної скоринки.

Зі сковорідки дістати курячі стегенця і покласти в окремий посуд. У сковорідку додати гарячу воду або бульйон, вино, винний оцет і гірчицю, все перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь і покласти курячі стегенця, накрити кришкою і тушкувати близько 25 хвилин. При подачі курячі стегенця полити соусом, який утворився під час приготування.

2. Печені овочі під сиром

Інгредієнти:
4 картоплини,
3 помідори,
1 цукіні,
80 грамів твердого сиру,
пучок зелені,
майонез,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Овочі помити і порізати кружечками. Картоплю і цукіні обсмажити з двох сторін на сковорідці. Форму для запікання змазати олією, викласти спершу картоплю, змастити майонезом, поперчити, посолити, потім шар цукіні і знову майонез, перець і сіль, а на верх порізаний кружечками помідор, майонез, перець, сіль. Відправити в духовку на 10-15 хвилин і пекти при температурі 180º. За декілька хвилин до готовності присипати потертим твердим сиром. Перед подачею на стіл прикрасити дрібно порізаною зеленню.

3. Паста Карбонара

Інгредієнти:
250 грамів спагеті,
150 грамів бекону,
50 грамів пармезану,
2 курячі яйця,
оливкова олія,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Курячі яйця збити до однорідності, додати натертий сир, столову ложку оливкової олії, ретельно перемішати. Бекон порізати невеличкими шматочками і підсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.

Замість бекону можна використовувати куряче філе, тоді під час смаження його слід посолити.

На паперовий рушничок викласти смажений бекон або куряче філе, щоб прибрати зайвий жир. Макарони відварити до стану «трішки недоварені» в підсоленій воді, процідити і помістити в каструлю, додати раніше приготований яєчний соус, швидко перемішати. При потребі додати трішки гарячої води і перемішати, щоб паста не була липкою. Смажений бекон додати в макарони, добре вимішати. Викласти на теплу тарілку, присипати перцем та тертим сиром.

4. Салат з куркою і фетою

Інгредієнти:
300 грамів курячого філе,
250 грамів листкового салату,
100 грамів сиру фета,
50 грамів волоських горіхів,
1 апельсин,
4 гілочки петрушки,
8 столових ложок натурального йогурту,
по 2 чайні ложки діжонської гірчиці та меду,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Куряче філе промити, підсушити паперовим рушничком, розрізати навпіл, поперчити, посолити і підсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору, охолодити і порізати шматочками. Волоські горіхи трішки підсмажити на сухій сковорідці. апельсин почистити і порізати кубиками.

Листя салату промити, просушити і порвати руками, покласти в салатницю. Йогурт перемішати з медом і гірчицею. Додати шматочки курки, горіхи, апельсин, заправити половиною соусу з йогурту, перемішати. Викласти салат на тарілки, додати шматочки фети і полити зверху соусом.

5. Креветки з авокадо

Інгредієнти:
200 грамів креветок,
100 грамів консервованих ананасів,
1 авокадо,
лимонний сік,
4 столові ложки натурального йогурту,
сіль,
гілочка петрушки.

Приготування:
Креветки відварити до готовності і почистити. авокадо розрізати акуратно навпіл, дістати кісточку за допомогою ложки дістати м’якоть. Шкірку авокадо бажано не пошкодити тому що вона буде виконувати функцію тарілочки. М’якоть авокадо дрібно порізати і збризнути трішки лимонним соком, додати порізані консервовані ананаси, очищені креветки, сіль, натуральний йогурт і акуратно перемішати. В половинки авокадо викласти готову закуску і прикрасити петрушкою.

6. Фруктовий салат

Інгредієнти:
2 апельсини,
2 ківі,
1 банан,
1 яблуко,
3 столові ложки зерен гранату,
2 столові ложки родзинок,
йогурт без цукру півсклянки.

Приготування:
Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин, процідити і за допомогою паперового рушничка позбутись від зайвої вологи. Банан, ківі, яблуко та апельсини, почистити і порізати невеличкими шматочками. Фрукти заправити йогуртом і акуратно перемішати, посипати зернами гранату.

7. Шоколадні трюфелі

Інгредієнти:
250 грамів чорного шоколаду,
70 грамів мигдалю,
25 грамів вершкового масла,
2 жовтки,
2 столові ложки коньяку, какао.

Приготування:
Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершкове масло, жовтки і ретельно перемішати. Щоб жовтки не згорнулись, шоколадну масу слід трішки остудити і додавати жовтки поступово ретельно перемішуючи. В шоколад додати подрібнений мигдаль і коньяк, все добре вимішати, охолодити і сформувати невеличкі кульки. Готові ласощі присипати какао і відправити в холодильник на декілька годин.

8. Десерт «Панна Котта»

Інгредієнти:
500 мілілітрів вершків,
50 грам цукрової пудри,
25 грамів желатину,
фрукти і ягоди,
джем.

Приготування:
Желатин замочити в прохолодній воді на 30 хвилин, після чого довести до кипіння, постійно помішуючи до повного розчинення, зняти з плити, трішки остудити. Вершки з цукровою пудрою збити і додати желатин, ретельно перемішати і розлити суміш в келихи, відправити в холодильник мінімум на 3 години. Перед подачею прикрасити ягодами і фруктами, джемом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: