Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо смачні картопляні ньоккі

Готуємо смачні картопляні ньоккі


Ньоккі - це італійські галушки на основі борошна, але їх можна готувати з картоплі, сиру, шпинату, гарбуза та багатьох інших продуктів.

Ньоккі можна подавати як першу страву (що традиційно для Італії), як гарнір, або як єдину і основну страву.

Інгредієнти:
1 кг картоплі відвареної в мундирі, гарячої;
280 г борошна;
1 велике яйце;
сіль за смаком;
вершкове масло для подачі;

Картоплю протираємо через сито. Даємо охолонути.



Формуємо з картоплі гірку на столі, додаємо 200 г борошна та 1 ч.л. солі, в центрі робимо ямку і вбиваємо яйце.

Виміщуємо однорідне тісто, додаючи залишки борошні. Тісто повинне вийти м'яким, але не надто крутим і пластичним.

Ділимо тісто на 8 рівних частин.

З кожної катаємо ковбаску завдовжки близько 50-60 см і товщиною близько 1,5 см.

Ковбаску нарізаємо на шматочки довжиною 1,5-2 см.

Беремо кожен шматочок у руку і акуратно прокатуємо по виделці, так, щоб на шматочку залишилися сліди-смужки.

Готуємо смачні картопляні ньоккі

Перекладаємо ньоккі на тацю.

У великій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Кладемо в воду ньоккі і варимо на середньому вогні близько 2 хвилин.

Можна вже подавати на стіл з вершковим маслом, а можна трохи обжарити на сковорідці з цибулею.

Готові ньоккі можна приправити різними соусами.

На відео можна подивитися ще один рецепт приготування ньоккі.


Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: