Готуємо смачні картопляні ньоккі
14 жовтень 2015 20:28
11 114
0
Ньоккі можна подавати як першу страву (що традиційно для Італії), як гарнір, або як єдину і основну страву. Інгредієнти: 1 кг картоплі відвареної в мундирі, гарячої; 280 г борошна; 1 велике яйце; сіль за смаком; вершкове масло для подачі; Картоплю протираємо через сито. Даємо охолонути. Формуємо з картоплі гірку на столі, додаємо 200 г борошна та 1 ч.л. солі, в центрі робимо ямку і вбиваємо яйце. Виміщуємо однорідне тісто, додаючи залишки борошні. Тісто повинне вийти м'яким, але не надто крутим і пластичним. Ділимо тісто на 8 рівних частин. З кожної катаємо ковбаску завдовжки близько 50-60 см і товщиною близько 1,5 см. Ковбаску нарізаємо на шматочки довжиною 1,5-2 см. Беремо кожен шматочок у руку і акуратно прокатуємо по виделці, так, щоб на шматочку залишилися сліди-смужки. ![]() Перекладаємо ньоккі на тацю. У великій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Кладемо в воду ньоккі і варимо на середньому вогні близько 2 хвилин. Можна вже подавати на стіл з вершковим маслом, а можна трохи обжарити на сковорідці з цибулею. Готові ньоккі можна приправити різними соусами. На відео можна подивитися ще один рецепт приготування ньоккі. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|