Як приготувати ніжний яблучний штрудель
28 лютий 2016 16:33
3 971
0
 Теплий, ніжний і ароматний яблучний штрудель, щедро присипаний цукровою пудрою... Що може бути прекраснішим за цей австрійський десерт похмурим ранком або ж увечері в колі гостей?
Спробуйте й ви приготувати цей вишуканий десерт.
Інгредієнти – 270 г борошна; – 0,5 ч. ложки солі; – сухарі з білого хліба; – 100 г грецьких горіхів; – 0,5 лимона; – 1 ч. ложка кориці; – 50 г олії; – 120 г масла; – 80 г родзинок; – 6 яблук; – 150 г цукру; – 50 г цукрової пудри.
Приготування:
Для тіста: у миску висипати борошно, додати сіль, масло і 125 г води, місити не менше 10 хв, згорнути кулькою, змастити олією, накрити плівкою, залишити на 30–40 хв.
Для начинки: сухарі подрібнити на крихти, обсмажити на маслі. Родзинки помити і підсушити, горіхи подрібнити. Яблука нарізати, збризнути лимонним соком, змішати з родзинками, горіхами, цукром і корицею.
Тісто тонко розкатати, перекласти на посипаний борошном рушник і розтягувати руками так тонко, щоб було видно малюнок тканини.
Змастити тісто розтопленим маслом, посипати сухарями, рівномірно викласти начинку, згортати рулет за допомогою рушника (у процесі загортання змащувати зовнішній бік тіста маслом).
Перекласти швом донизу на встелене фольгою і змащене маслом деко. Випікати 40–45 хв. при температурі 180 градусів. У процесі випікання та після закінчення змастити штрудель маслом, посипати пудрою.
Смачного!
|