Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати м’ясну солянку. Базові рецепти

Як приготувати м’ясну солянку. Базові рецепти


Як приготувати м’ясну солянку. Базові рецепти
Солянку можна готувати по-різному. І зараз мова не йде про різноманітні солянки - рецепти який можуть суттєво відрізнятися.

Ми пропонуємо вам 6 рецептів найсмачніших солянок з м'ясом та м'ясними продуктами.

Зима вже майже закінчилася, але зігрітися смачною солянкою ще хочеться. Крім того цей суп відмінно знімає наслідки алкогольного сп’яніння. Взагалі супи для цього підходять в самий раз, когось зігрівають, та дарують відчуття легкого насичення, а для когось – відчуття бажанного полегшання.

Солянку люблять усі, хто її хоч раз скуштував - відмовитися від тарілочки ароматного гарячого м'ясного супу зможе хіба що вегетаріанець. При цьому в приготуванні будь-яка солянка достатньо проста. Освоїти це блюдо зможуть навіть кулінари-початківці.



№1. Солянка з ковбасою

Інгредієнти:
200 г напівкопченої ковбаси;
200 г вареної ковбаси;
10 оливок без кісточок;
5 картоплинок;
2 дольки лимона;
2 солених огірка і помідора;
1 цибулина;
перець-горошок, зелень, спеції, сіль.

Приготування:
Воду довести до кипіння, підсолити, покласти картоплю, порізану кубиками. Лук та дрібно нарізані помідори обсмажити на сковороді. Ковбасу нарізаємо соломкою і разом із піджаркою закидуємо у каструлю.

Оливки, спеції і рубану зелень закидаємо в солянку за 10 хв до її готовності. Перед подачею в кожну тарілку покласти 2 дольки лимона.

№2. Солянка з нирками, салом та м'ясом

Інгредієнти:
М’ясний бульйон;
300 г нирок яловичих;
300 г відвареної яловичини;
300 гвідвареної свинини;
100г сала;
мариновані огірки;
3 зубчики часнику;
2 цибулини;
2 ст.л. томатної пасти;
Оливки;
Лимон;
Сметана;
Червоний та червоний перець, сіль.

Розрізаємо нирки навпіл, заливаємо холодною водою. Залишаємо на три години.

Потім промиваємо, заливаємо свіжою водою і відварюємо до готовності. Потім нирки портрібно охолодити і нарізати кубиками.

У підсоленій воді відварюємо м'ясо, дістаємо його та охолоджуємо. Бульйон зберігаємо.

Дрібно нарізаємо цибулю та часник. Шматочками нарізаємо сало і викладаємо його на розпечену сковорідку, додаємо цибулю, обсмажуємо, потім додаємо порізані огірки і томатну пасту. Залишаємо трошки потушитися.

У вже киплячий м'ясний бульйон (використовувати його стільки, щоб суп вийшов густим) закидаємо нарізані м'ясні продукти, додаємо смажену з цибулю з огірками та салом, часник, перчимо та солимо. За 10 хвилин солянка готова. Розливаємо солянку по тарілках, заправляючи сметаною, та додаючи скобочки лимона та оливки.

№3. Солянка з мисливськими ковбасками

Інгредієнти:
М’ясний бульйн - 1,5 л;
Картопля - 250 г;
Ковбаски мисливські - 100г;
Солоні огірки;
Цибуля - 2 шт;
Болгарський перець -1 шт;
Лавровий лист;
Олія;
Каперси;
Томатна паста;
Цукор.

Приготування:

Нарізаємо цибулю кільцями та обсмажуємо на рослинній олії.

М'ясний бульйон доводимо до кипіння, додаємо обсмажену цибулю та томатну пасту. Також закидаємо дрібно порізані мариновані огірки (кілька штук). Додаємо нарізаний кільцями солодкий перець, лавровий лист та картоплю, порізану кубиками.

Півгодини варимо на слабкому вогні. За 10 хв до готовності додаємо до супу нарізані ковбаски.

Готову солянку заправляємо каперсами, перчимо, солимо та додаємо цукор. У кожну тарілку додаємо шматочок лимону та сметану.

№4. Солянка з копченою куркою і м'ясом

Особливо смачною м'ясна солянка виходить тоді, коли у ній поєднуються кілька зовсім різних м'ясних продуктів, наприклад, відварене м'ясо, копчена курка, варена ковбаса, нирки чи серце, копчена грудинка. Тож тому вона і солянка!

Інгредієнти:
Копчена курка - 200 г;
Сосиски - 4 шт;
Цибуля - 1 шт;
Морква - 1 шт;
Томатне пюре - 2 ст. л;
Солоні огірки;
Лимон;
Сметана;
Каперси;
Рослинна олія,
Оливки без кісточок.

Приготування:

Соломкою нарізати моркву і цибулю, додаємо томатне пюре та обсмажуємо поки морква не стане м’якою. Кубиками нарізаємо солоні огірки, без масла обсмажуємо їх, поки не випориться зайва рідина.

Всі м'ясні продукти, виключаючи курку, нарізаємо скибочками.

Заливаємо курку 3 л води, та 20 хв варимо. Далі у бульйон додаємо м'ясні продукти та овочі, а також оливки. Варимо впродовж 15 хв, додаємо сіль та перець.

У кожну тарілку додаємо оливки, каперси, шматочок лимону, сметану, та зелень.



№5. Солянка з серцем і беконом

Інгредієнти:
Нежирна грудинка - 1,5 кг;
Яловиче серце - 500 г;
прикопчена печеревина - 100 г;
Мисливські ковбаски - 5 шт
Солоні огірки;
Цибуля - 2 шт;
Морква - 1 шт;
Огірковий розсол - 0,5 склянки;
Томатна паста;
Масло;
Сіль, спеції;

Приготування:
Грудинку складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, час-від-час знімаємо піну. Цибулю та моркву нарізазаємо, додаємо до м'яса у каструлю, варимо 1,5 год. підтримуючи мінімальне кипіння, потім бульйон зціджуємо.

Знімаємо м'ясо з кістки, нарізаємо. Потім нарізати кружками невеликим кільцями мисливські ковбаски. Печеревину ріжемо дрібними кубиками.

Викладаємо печеревину на сковорідку, чекаємо, поки витопиться сало і додаємо другу цибулину, дрібно її нарізавши, 10 хв обсмажуємо. Прожилки з серця видаляємо, та нарізаємо його кубиками, додаємо до цибулі, та обсмаємо на сильному вогні до золотистої скоринки. Потім перекладаємо все зі сковоріди у бульйон, півгодини варимо на слабкому вогні.

Огірки дрібно нарізаємо, мисливські ковбаски викласти на сковорідку з топленим маслом, обсмажуємо та додаємо огірки, томатну пасту та розсіл. Доводимо до кипіння, потім перекладаємо все в основну кастрюлю, солимо та перчимо. Тримаємо 15 хв. під кришкою. Ось і все. Подаємо солянку, заправивши її сметаною, рубаною петрушкою, оливками та лимоном.

№6: Солянка з курячими серцями і опеньками

Інгредієнти:
Курячі серця - 1 кг;
Копчена ковбаса - 300 г;
Томатна паста - 100 г;
Чорний перець
Мариновані огірки;
Картопля - 3 шт;
Сосиски молочні - 3 шт;
Ковбаски гострі - 3 шт;
Морква - 1 шт;
Цибуля - 1 шт;
Помідор - 1 шт;
Болгарський перець - 1 шт;
Огірковоий розсол - 0,5 склянки;
Обсмажені опеньки- 0,5 склянки;
Олія.

Приготування:
Дрібно нарізаємо ковбасу, сардельки та сосиски, обсмажуємо на рослинному маслі, обсмажуємо окремо від ковбаси цибулю з морквою. Дрібно нарізаємо огірки та додаємо до овоочевої зажарки.

Дрібно нарізаємо перець, очищаємо від шкірки помідори, дрібно їх нарізємох.

Додаємо до суміші та перемішуємо.

Вже очищені серця заливаємо водою, підсолємо і відварюємо. До майже готових сердець додаємо картоплю, овочеву зажарку та ковбаси.

Далі додаємо у каструлю опеньки, вливаємо розсол, підсолюємо, додаємо горошини перцю, доводимо до кипіння, та тримаємо на мінімальному вогні десь півгодини.

До кожної порції додаємо сметану, лимон, оливки та зелень.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: