Готуємо курку в слоїку за бабусиним рецептом
25 лютий 2016 14:11
4 265
0
 Курятина виходить дуже ніжною з чудовим ароматом і особливим смаком. Крім того, м'ясо не обсмажується і чудово підійде для дієтичного та здорового харчування.
Як приготувати курку в слоїку.
Нам знадобиться: Курятина (грудинка, стегна, гомілки) - близько 1 кг; Картопля – 5 шт; Цибуля – 3 шт; Морква - 1 шт; Часник - 3 зубчики; Болгарський перець 3 шт; Лавровий лист; Запашний перець горошком; Сіль. Суміш спеції для курки (за бажанням).
Спочатку треба визначитися з розміром слоїків, тобто банок. Якщо у вас не велика духовка, можна взяти кілька півторалітрових або дволітрових банок, оскільки їх треба ставити на решітку, а не на дно духовки. А якщо розмір дозволяє – беріть відразу трилітрову.
Отже, беремо чисту банку, передивляємося чи немає на склі дефектів. З бляшаної кришки видаляємо гумову прокладу.
Курятину миємо, нарізаємо шматками, обсушуємо паперовими рушниками.
Миємо, чистимо нарізаємо картоплю та болгарський перець. За бажанням, можна додати інші овочі на ваш смак.
Починаємо закладати інгредієнти шарами у банку. Спершу викладаємо шматки курки, солимо, перчимо, додаємо спецій і лавровий листочок.
Наступний шар — порізані овочі, а потім знову шматки м’яса, сіль, перець, лавровий лист. І так продовжуємо. Увага! Не заповнюйте банку повністю.
Накриваємо банку кришкою. Якщо її немає, закриваємо банку фольгою.
В банку не потрібно доливати воду чи олію. Все буде тушкуватись у своєму власному соку.
Банку з підготовленими інгредієнтами ставимо у холодну (!) духовку. Або на деко, або на решітку.
Запікаємо близько 1,5 години за температури 160 ºС.
Смачного!
|