Смачні овочеві котлетки. Три прості і доступні рецепти
09 квітень 2022 14:52
6 562
0
Соковиті і ситні котлети - улюблена страва багатьох українців. А якщо ви з якихось причин не вживаєте м’ясо - прийнятною альтернативою стануть овочі. Адже додаючи улюблені спеції і продукти, можна приготувати ароматну та смачну вечерю. Пропонуємо вашій увазі декілька рецептів овочевих котлеток. Овочеві котлети з капусти Інгредієнти: Капуста білокачанна - 800 г. Цибуля ріпчаста - 200 г. Часник - 1 зубчик. Яйця - 2 шт. Борошно - 100 г. Базилік сушений - 1 ч. л. Сіль - 1 ч. л. Перець чорний, перець червоний гострий мелений - за смаком. Олія соняшникова (для смаження) - 4-5 ст. л. Приготування: З капусти зняти верхні листки і вирізати качан. Нашаткувати капусту смужками, які будуть трохи тонше, ніж ті, які у вас виходять для борщу. Закип'ятити 1 л. води і викласти в каструлю подрібнену капусту. Поставити каструлю на сильний вогонь, а після закипання зменшити його і варити овоч під кришкою 10-15 хвилин. В кінці капусту відкинути на друшляк і остудити. Цибулю і часник очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин. Капусту, що остигнула, віджати, позбавляючись від рідини, перекласти в глибоку миску і додати цибулю з часником. Збити яйце, всипати суміш перців і базилік, а також борошно. Вимісити капустяну масу і залишити на 5 хвилин, потім знову перемішати. Викладати сформовані кульки на розігріту сковороду з соняшниковою олією, смажити з кожного боку по 5 хвилин. Овочеві котлети на сковороді Інгредієнти: Овочі заморожені (суміш) - 250 г. Яйце - 1 шт. Борошно - 2,5 ст. л. Олія соняшникова - 50 мл. Сіль - за смаком. Приготування: Овочеву суміш викласти в каструлю, залити крутим окропом, поставити ємність на вогонь і варити 3-5 хвилин. По готовності овочі відкинути на друшляк, дістати найбільші шматки і подрібнити їх. Потім перекласти суміш в миску, додати яйце, борошно і сіль. Суміш перемішати, викласти столовою ложкою тісто на розігріту сковороду. Смажити з кожного боку по 5 хвилин. Котлети з картоплі без м'яса з рисом Інгредієнти: Картопля - 360-380 г. Рис круглий - 70 г. Морква - 200 г. Цибуля ріпчаста - 100 г. Сіль - за смаком. Перець чорний мелений - за смаком. Сухарі панірувальні - 3-4 ст. л. Масло рослинне (для смаження) - 2-3 ст. л. Приготування: Рис промити, відварити зручним для вас способом. Картоплю очистити, нарізати великими шматками, залити водою і варити протягом 20-30 хвилин. По готовності картоплю потовкти в пюре і остудити. Цибулю і моркву очистити, подрібнити, смажити на сковороді 8-10 хвилин. У глибокій мисці з'єднати цибулю, моркву, картоплю і рис, додати сіль і перець. Панірувальні сухарі висипати на окрему тарілку, обваляти в ній кульки, сформовані з картопляної маси. Обсмажити котлети на сковороді з маслом по 5 хвилин з кожного боку. Вбити в миску яйце, кабачкову масу посолити, поперчити, перемішати і потім додати борошно, знову перемішати. Сформувати вологими руками котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Викласти на розігріту сковороду і смажити з кожного боку по 5 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|