Три рецепти смачних страв з тушонкою
08 квітень 2022 11:00
5 612
0
Тушонка – універсальний продукт, який можна поєднувати з великою кількістю гарнірів. Тобто ви маєте змогу створювати смачні страви нашвидкуруч із мінімум інгредієнтів. Пропонуємо вашій увазі кілька простих рецептів, які ви зможете легко повторити. Картопля з тушонкою і зеленню Інгредієнти: 8 шт. картоплі; 1 банка тушонки; 1 гол. ріпчастої цибулі; 1 зуб. часнику; 1 морква; 1 ст. л. томатної пасти; 1 ст. л. вершкового масла; зелень – за смаком; сіль і перець – за смаком. Приготування: Подрібніть цибулю і часник і натріть моркву на великій тертці. Перекладіть тушонку з банки в тарілку, видаліть жир і розімніть м'ясо виделкою. Наріжте картоплю кубиками, залийте водою, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і продовжуйте гасити картоплю. Тим часом обсмажте на олії цибулю близько 5 хвилин і додайте моркву, продовжуючи смажити ще 4 хвилини. Потім додайте томатну пасту, перемішайте і дайте масі закипіти. Перекладіть тушонку і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин, помішуючи. Готову піджарку з тушонкой перекладіть до картоплі, посоліть, поперчіть та збільшіть вогонь, щоб швидше закипіло. Продовжуємо тушкувати ще 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнену зелень, часник, вершкове масло, добре перемішайте і приберіть з вогню. Макарони з тушонкою Інгредієнти: 250 г макаронів; 1 банка яловичої тушонки; 1 цибуля; 3 зуб. часнику; 2 ст. л. томатної пасти; 3 солоних огірка; 200 г тертого сиру. Приготування:[/b Макарони відваріть до напівготовності і злийте воду. Обсмажте тушонку близько 5 хвилин і додайте подрібнені цибулю і часник. Продовжуйте смажити ще 5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, огірки, приправи і також смажимо 5 хвилин. Перекладіть піджарку до макаронів, перемішайте і тримайте на слабкому вогні 5-7 хвилин під кришкою. При подачі посипте тертим сиром. [b]Гречка з грибами і тушонкою Інгредієнти: 300 г гречаної крупи; 1/2 цибулі; 300 г свіжих лісових грибів; 3 ст. л. рослинної олії; 1 банка тушонки; 3 гілочки кропу; сіль і перець – за смаком. Приготування: Залийте гречку 600 мл води, додайте сіль і поставте вариться на 15-20 хвилин. Обсмажте на розігрітій олії нарізану півкільцями цибулю. Потім додайте нарізані гриби і продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин. Як тільки гриби будуть готові, додайте тушонку і гречку. Добре перемішайте і подавайте до столу, прикрасивши кропом. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|